Hlavní obsah

Mistře, děkujeme, píše Jágr o Gottovi a nazývá ho vyvoleným

Praha

Mnohonásobného držitele Zlatého slavíka obdivoval stejně jako celý národ. Hokejový útočník Jaromír Jágr měl dokonce tu čest zúčastnit se letos v červnu jeho osmdesátých narozenin. Smrt Karla Gotta majitele a útočníka kladenských Rytířů zasáhla.

Foto: Jaroslav Legner / CNC /, Profimedia.cz

Jaromír Jágr a Karel Gott během Zlaté hokejky 2007 v Karlových Varech.

Článek

„Pokud bych se měl i já vyjádřit ke Karlu Gottovi, musím začít zeširoka. V souvislosti s ním všichni a pokaždé zmiňovali slova jako profesionalita, gentlemanství, pokora, pracovitost. To se všeobecně ví a uznává," začíná Jágr svůj příspěvek s titulkem „Mistr vyvolený - Karel Gott" umístěný na Facebooku a Instagramu.

„Já k tomu dodávám, že není moc lidí na světě a o to méně u nás, kteří se snaží přijít na smysl života. Na důvod, proč jsme tady, co tu děláme. Jaký to má celé smysl," přemítá Jágr.

Je přesvědčený, že Gott na rozdíl od většiny ostatních lidí naprosto přesně věděl, jaké je jeho poslání. „A maximální možnou měrou ho pro nás naplnil. Podle mě chtěl dělat radost sám sobě s vědomím přesahu, že zároveň činí potěšení druhým. To je ta vzájemná propojenost. A důvod, proč nazvat Karla vyvoleným," pokračuje nejproduktivnější Evropan v dějinách NHL.

„Mistře, děkujeme. Nikdy nezapomeneme," zakončuje Jágr svůj příspěvek o Gottovi.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko