Hlavní obsah

Komický gól ho nepoložil. Na nájezdy jsem si věřil, ujišťuje Čech po skvělé premiéře

Výhra na nájezdy, ohlasy z celého světa. Premiéra se vším všudy! Bývalý fotbalový gólman Petr Čech je spokojený, že při svém debutu v hokejové brance pomohl Guildfordu k vítězství 3:2 nad Swindonem ve čtvrté anglické lize. „Až na první smolný gól jsem se svým výkonem spokojen,“ pochvaluje si člen vedení Chelsea v rozhovoru pro agenturu Sport Invest, která ho zastupuje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Petr Čech byl vyhlášen první hvězdou zápasu!Video: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Začátek nebyl nejlepší. Ostře sledovaný Čechíno inkasoval dost komický gól. Puk vyrazil betonem do tyčky, pak se od něj odrazil zpátky a dokutálel se za čáru.

„Smolný gól," řekl si, a soustředil se na další vývoj zápasu. Jako bezpočtukrát ve fotbalové kariéře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Petr Čech při své hokejové premiéře vychytal výhru v nájezdechVideo: sntv

„Nejtěžší byla asi první třetina, kde jsem neměl moc práce, jelikož jsme dominovali a měli i dost přesilových her. Takže jsem nebyl zas až tak vytížený," líčí Petr Čech svůj pohled přes masku.

Zápas si užil se vším všudy. „Byla skvělá atmosféra, navíc oba týmy podaly velmi dobrý výkon. Takže jsem měl postupem času i dost práce. Samozřejmě když člověk vyhraje samostatné nájezdy, může být spokojený," usmívá se.

Nájezdníky soupeře neznal

Duel v Guildfordu skončil v normální hrací době 2:2. V prodloužení gól nepadl, při nájezdech pak přišla velká debutantova chvíle.

Čech lapil první a poslední pokus Swindonu a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu!

„Na nájezdy jsem si věřil, i když původně jsem doufal, že rozhodneme už v prodloužení. Měli jsme dost šancí. Jediné, co pro mě bylo jiné, že jsem hráče soupeře neznal. Přece jenom při fotbale v takových situacích jsem za 15 let dokázal shromáždit informace o soupeřích líp. Pro mě taková jedna neznámá, ale věřil jsem si," ujišťuje sedmatřicetiletý bývalý fotbalista Chelsea, Arsenalu, Rennes či Sparty.

Nikdo z týmu Guildford Phoenix si nedokázal úplně představit, jak obrovský ohlas v médiích Čechova hokejová premiéra vyvolá. Vždyť ho opěvují třeba až v Indiii...

Strhl velkou vlnu pozornosti

„Všichni očekávali, že můj start trošku spustí vlnu, ale když jsem jim to vysvětloval, tak si nemyslím, že úplně pochopili, jak velkou vlnu pozornosti strhne. Pro mě je hlavní, že si zápas užili a mají i na co vzpomínat," pochvaluje si rekordman v počtu startů za českou fotbalovou reprezentaci (124).

Čech ukončil fotbalovou kariéru po minulé sezoně. Jeho další hokejový rozlet teď brzdí pracovní povinnosti v Chelsea, kde působí jako poradce sportovního a technického úseku. „Samozřejmě mám spoustu práce v Chelsea v nové roli. Takže těžko odpovědět na počet zápasů. Bude hlavně záležet, kdy budu mít volno, aby programy hokeje a fotbalu nekolidovaly a vždycky se utkání trefilo do volného dne. Doufám, že ještě nějaký další zápas přidám," přeje si Čech.

Reklama