Hlavní obsah

Mannheim - Hradec Králové 1:1Hradec remizoval v Mannheimu a postoupil do čtvrtfinále Ligy mistrů

Mannheim

Hokejisté Hradce Králové remizovali v odvetě osmifinále Ligy mistrů v Mannheimu 1:1 a díky předchozímu domácímu vítězství 1:0 oslavili postup. V boji o semifinále narazí Mountfield na úspěšnějšího ze souboje mezi Zugem a Tapparou Tampere. Tým koučů Vladimíra Růžičky a Tomáše Martince vedl po brance Matěje Chalupy ze závěru druhé části, v 50. minutě vyrovnal Phil Hungerecker.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář hokejového Hradce Králové Marek Mazanec se podepsal skvělými zákroky pod postup týmu v Lize mistrů.

Článek

V extralize sice Hradec Králové čtyřikrát za sebou nebodoval a propadl se na deváté místo, ale souboj s aktuálně třetím tým DEL vedeným českým trenérem Pavlem Grossem zvládl. První účast v play off při třetím startu v Lize mistrů si tak prodlouží ještě minimálně o zápasy v prosincových termínech (3./4. a 10.12.).

Hned v úvodu měl šanci domácí Smith a rovněž ve čtvrté minutě neměl při Pilařově vyloučení přesnou mušku Desjardins, jemuž nabil Rendulič. Hosté přesilovku při Larkinově trestu také nevyužili. V 15. minutě byl blízko vedení Mannheim, ale Rendulič při přečíslení ztroskotal s blafákem na Mazancovi. Hradecký gólman při Šaldově vyloučení zlikvidoval i obrovskou šanci Wolfa.

Foto: David Taneček, ČTK

Aleš Jergl z Hradce Králové v prvním měření sil s Mannheimem.

V úvodu druhého dějství po Smoleňákově přihrávce minul odkrytou branku Radovan Pavlík, potom Endras kryl Kubíkův pokus po průniku. V polovině utkání Hradec Králové odolal při trestu Červeného a ještě měl v oslabení po akci s Cingelem možnost Perret.

Stav se nezměnil ani při pobytu Dragouna na trestné lavici ani při Bilinsově vyloučení, při kterém si Endras poradil s tvrdou střelou Filipa Pavlíka. Mountfield se dočkal vedení 57 sekund před koncem druhé části. Chalupa v úniku překonal Endrase blafákem do bekhendu.

Na začátku třetí třetiny Mazanec v oslabení vytlačil Plachtovu ránu na horní tyč. Potom se ubránili při přesilovce soupeře domácí a v 50. minutě vyrovnal Hungerecker, který tečoval střelu Lehtivuoriho. Jenže ve zbytku utkání už byl Mazanec nepřekonatelný a odolal i v závěru při Cibulskisově vyloučení a power play Mannheimu.

Hokejová Liga mistrů - odveta osmifinále play off:
Adler Mannheim - Mountfield Hradec Králové 1:1 (0:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 50. Hungerecker (Lehtivuori, Lampl) - 40. M. Chalupa (Jergl, R. Pilař). Rozhodčí: Öhlund, Björk (oba Švéd.) - Hurtik (Něm.), Leermakers (Niz). Vyloučení: 4:7. Bez využití. Diváci: 3611. První zápas: 0:1, postoupil Hradec Králové.
Mannheim: Endras - Larkin, Katic, Lampl, Lehtivuori, Reul, Akdag, Billins, B. Krupp - Plachta, Desjardins, D. Wolf - Rendulič, Eisenschmid, Krämmer - Huhtala, B. Smith, Stützle - Hungerecker, M. Goc, Soramies. Trenéři: Gross a Pellegrims.
Hradec Králové: Mazanec - Linhart, Čáp, Cibulskis, Nedomlel, Rosandič, F. Pavlík, Šalda - Červený, Koukal, Jergl - R. Pavlík, Cingel, Smoleňák - M. Chalupa, Dragoun, Paulovič - Perret, Kubík, Kevin Klíma, Rákos - R. Pilař. Trenéři: V. Růžička st., T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Reklama

Související témata: