Hlavní obsah

Hadamczika potěšili hráči z extraligy, ocenil Skuhravého formaci

MOSKVA

O bod více než na minulém turnaji Karjala získali na Channel One Cupu v Moskvě čeští hokejisté, nicméně stejně jako v listopadovém dílu série Euro Hockey Tour ve Finsku skončili až třetí. Ještě před svým závěrečným zápasem byl tým ve hře o první místo, ale nakonec za ním zaostali jen Švédové s omlazeným kádrem. Hlavním pozitivem proto byl podle trenéra Aloise Hadamczika výkon některých hráčů z extraligy - především tria Petr Kumstát, Václav Skuhravý a Štěpán Hřebejk.

Článek

"Mám příjemný pocit z hráčů z naší extraligy. Výkony Skuhravého formace byly na vynikající úrovni, dobrý byl i brankář Mensator," řekl v rozhovoru pro ČTK a Český rozhlas Hadamczik. Nezklamali jej ani zkušení hráči z ruské superligy. "S Bulisem jsem byl spokojený, Hnilička chytal dobře v Praze proti Švédsku. Když jsem se koukal na video proti Finsku, tak s tím nemohl nic dělat, ale z taktického hlediska potřebovalo mužstvo za stavu 0:3 impulz," vrátil se Hadamczik k duelu, ve kterém přenechal Hnilička po třech inkasovaných gólech místo Mensatorovi.

Hadamczik prý chápe, že tradiční opory týmu z minulých turnajů nemohou zářit pokaždé. "Od některých hráčů jsem čekal víc, ale soutěže běží v rychlém tempu jak v zahraničí, tak u nás. Hráli jsme ještě navíc přípravný zápas se Slovenskem a to nás stálo síly. Měli jsme společně jen dva tréninky, jinak zápasy," prohlásil.

Na tiskové konferenci po nedělním zápase při dotazu ruských novinářů na zástupce ruské superligy byl o něco konkrétnější. "Od Irgla nebo Marka jsem očekával více, ale je pochopitelné, že každý turnaj nevyjde úplně, a jsou to hráči, kteří do národního týmu patří. Třeba Čáslava hrál lépe, když působil v české extralize," uvedl trenér.

Nedostatky měl český výběr především v defenzivě. Patnáct inkasovaných branek je špatná vizitka, méně gólů dostal Hadamczikův tým i před rokem v Moskvě, kde skončil bez bodu poslední. "Hra v defenzivě byla nevyrovnaná. Hráči mají nějaký zápas v nohou navíc. Někteří jich odehráli pět za osm dnů, chybí jim v soubojích krok a třeba Rusové jsou na tom bruslařsky nesmírně dobře. Dopouštíme se ale také chyb v obraně. Ofenziva týmu ale byla na slušné úrovni," připomněl Hadamczik jedenáct vstřelených gólů.

Ve dvou moskevských zápasech Česku nevyšly především začátky a to je stálo body. "Vstupy do utkání nebyly takové, jaké bychom si přáli. Ale celkově je brzy na to, abych úplně rozebíral detaily. Se Švédskem a Finskem jsme odehráli výborné zápasy. S Ruskem hráči odvedli maximum do té doby, dokud stačili," dodal Hadamczik.

Konečná tabulka Channel One Cupu:
1.Rusko3300011:29
2.Finsko3110110:115
3.Česko3101111:154
4.Švédsko300036:100
Tabulka Euro Hockey Tour:
1.Rusko6500119:615
2.Finsko6210314:168
3.Česko6201317:257
4.Švédsko6200412:156

Reklama

Související témata: