Hlavní obsah

Kvůli koronaviru možná nebude kongres, na němž měl skončit Fasel. Bříza by musel čekat

Petrohrad

Pandemie koronaviru může prodloužit působení Reného Fasela v čele Mezinárodní hokejové federace (IIHF). Švýcarský funkcionář měl po 26 letech skončit v čele IIHF na zářijovém kongresu v Petrohradu, kde měl být zvolen jeho nástupce. Shromáždění se ale možná kvůli omezením způsobeným světovou zdravotní krizí neuskuteční.

Foto: Sport.cz

Šéf Mezinárodní hokejové federace René Fasel.

Článek

Fasel ruské agentuře TASS řekl, že vedení federace se bude možností odložit kongres zabývat v úterý 19. května. "Když vidíte současnou situaci v Evropě a na celém světě, těžko si představit, že lidé budou moci v září cestovat. Takže je ve vzduchu možnost odložení kongresu," uvedl sedmdesátiletý Fasel, který je v čele mezinárodního hokeje od roku 1994.

Na kongresu chtěl kandidovat do nejužšího vedení současný člen Rady IIHF Petr Bříza. Bývalý brankář by měl být i jedním z uchazečů na uprázdněnou předsednickou pozici po Faselovi, jeho soupeři měli podle dřívějších zpráv být Dán Henrik Bach-Nielsen, Bělorus Sergej Gončarov, Němec Franz Reindl a Kanaďan Bob Nicholson.

Kvůli koronavirové pandemii letos IIHF přišla o svůj každoroční vrcholný turnaj, mistrovství světa se mělo ve Švýcarsku konat právě v těchto dnech.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články