Hlavní obsah

Lotyšsko vyhrálo virtuální MS v hokeji, Češi skončili třetí

Světový šampionát hokejistů ve Švýcarsku byl z důvodu koronaviru zrušen, mezinárodní organizace IIHF se rozhodla uspořádat virtuální mistrovství světa, kde o výsledcích rozhodovali fanoušci svým hlasováním. V neděli turnaj skončil. Zlato patří Lotyšsku, stříbro Finsku a bronz Česku.

Foto: Sport.cz

Hokejové puky arénou nesviští, místo na ledě se při virtuálním MS rozhoduje u computerů.

Článek

Finálový souboj vyhrálo Lotyšsko nad Finskem 8:5. Divoký výsledek přinesl i zápas o třetí místo, Česko zdolalo Slovensko 8:7 po nájezdech.

Česká reprezentace ovládla virtuální základní tabulku skupiny A, když ze sedmi duelů získala 17 bodů. Ve čtvrtfinále fanoušci rozhodli, že přešla přes Rusy po výsledku 4:1. Jenže v semifinále přišla porážka od Finů 4:5 v prodloužení.

Jak turnaj probíhal? Na sociálních IIHF (Facebook, Instagram, Twitter a VKontakt) byl pro fanoušky připraven herní plán, kde mohli hlasovat o vítězi každého utkání. Na základě hlasů a magického vzorce vyšel výsledek každého duelu.

Během celého virtuálního turnaje proběhlo 64 zápasů, ve kterých mohli fanoušci rozhodnout výsledcích a postupujících. Celkem organizátoři zaznamenali 778 712 hlasů.

Jak by dopadlo klasické mistrovství světa s hráči na ledě?

Reklama