Hlavní obsah

Hecht čeká, zda ho na MS pustí antidopingová agentura

BERLÍN

Zatím jedinou jistou posilu z NHL - obránce Christopha Schuberta - mají v nominaci na mistrovství světa ve Švýcarsku hokejisté Německa. Kouč Uwe Krupp zařadil do výběru pouze 24 jmen a volné místo by měl zaujmout útočník Jochen Hecht z Buffala. U bývalého hráče St. Louis a Edmontonu není problémem povolení od klubu, protože výstupní lékařskou prohlídkou prošel, ale souhlas ke startu na mistrovství světa od národní antidopingové agentury (NADA).

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Jochen Hecht na tréninku německé hokejové reprezentace - ilustrační fotografie

Článek

Hecht totiž chyběl na jejím seznamu, který se nahlašoval na začátku roku, protože na doporučení hráčské asociace NHLPA nepodepsal na rozdíl od ostatních německých sportovců příslušnou dohodu. Vedení německého hokeje nyní tlačí na udělení výjimky, protože prý Hecht před týdnem po vyřazení Buffala svůj podpis připojil.

NADA teď musí rozhodnout o Hechtově začlenění do svého kontrolního programu. Od loňského roku je ale s hokejovým svazem ve sváru kvůli případu Floriana Busche, kterému federace nezastavila činnost, ačkoliv se hokejista odmítl podrobit dopingové kontrole. Tento případ bude shodou okolností ve středu řešit sportovní arbitráž CAS. Hecht, který hrál na MS naposledy v roce 2005, se podrobil po sezoně dopingové kontrole a výsledek bude znám ve zrychleném řízení.

"Jsem optimista," řekl agentuře SID prezident německého svazu Uwe Harnos. Pokud Hecht dostane povolení, přiletí ve středu za týmem do Bernu.

Z kádru v závěrečné přípravě vypadl po Petru Ficalovi, který opustil tým už minulý týden po přípravných zápasech s Českou republikou, také další český rodák s německým pasem Martin Ančička, jenž hájí stejně jako Fical barvy Norimberku. Tým opustili i útočníci Ulrich Maurer z Augsburgu a Thomas Greilinger z Ingolstadt, který byl v dobré formě, ale ve čtvrtek si v utkání proti Dánsku poranil rameno. Připraveni na dodatečné povolání zůstávají dva náhradníci - obránce Marcel Müller z Kolína nad Rýnem a útočník Marcus Kink z Mannheimu.

Vedle Schuberta je jediným dalším krajánkem ve výběru brankář Dimitrij Kotschnew ze Spartaku Moskva. Z kádru čerstvého německého mistra Eisbären Berlín zařadil Krupp do nominace útočníky Svena Felského, Andreho Rankela a beka Franka Hördlera. Poraženého finalistu Düsseldorf zastupuje jen forvard Daniel Kreutzer.

Největší zastoupení má se čtyřmi hráči Kolín nad Rýnem, který reprezentují beci Andreas Renz, Moritz Müller a útočníci Christoph Ullmann a Philip Gogulla. Na mistrovství světa se podívá i forvard Travis James Mulock z druholigového Bad Tölzu.

Němci vstoupí do šampionátu v pátek 24. dubna proti Rusku, o dva dny později narazí v základní skupině B na domácí Švýcarsko a v úterý 28. dubna je čeká rovněž v Bernu Francie.

Nominace Německa na MS ve Švýcarsku (24. dubna - 10. května):
Brankáři: Dimitri Pätzold (Hannover), Dennis Endras (Augsburg), Dimitrij Kotschnew (Spartak Moskva/KHL)
obránci: Andreas Renz, Moritz Müller (oba Kolín nad Rýnem), Frank Hördler (Eisbären Berlín), Sven Butenschön (Mannheim), Chris Schmidt (Iserlohn), Sebastian Osterloh (Frankfurt), Michael Bakos (Ingolstadt), Nicolai Goc (Hannover), Christoph Schubert (Ottawa/NHL)
útočníci: Sven Felski, Andre Rankel (oba Eisbären Berlín), Christoph Ullmann, Philip Gogulla (oba Kolín nad Rýnem), Daniel Kreutzer (Düsseldorf), Travis James Mulock (Bad Tölz), Michael Wolf (Iserlohn), Kai Hospelt (Wolfsburg), Alexander Barta (Hamburk), Michael Hackert (Mannheim), Yannic Seidenberg (Ingolstadt), Patrick Hager (Krefeld)
Trenér: Uwe Krupp. Asistenti: Ernst Höfner a Klaus Merk

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec