Hlavní obsah

Šílenost! Ve Švýcarsku zkoušejí hrát hokej s rouškami

Zapeklitý problém, jak začít novou hokejovou sezonu v době stále nekončící koronavirové pandemie, se pokouší řešit ve Švýcarsku poněkud svérázným způsobem. V první třetině přípravného duelu mezi týmy SCRJ Lakers a ZSC Lions měli všichni hráči roušky.

Foto: Sport.cz

Hráči švýcarských klubů SCRJ Lakers a ZSC Lions si vyzkoušeli hokej v rouškách.

Článek

Hokejisté měli nařízeno mít roušky nasazené přes ústa a nos jen na střídačce, na ledě si je mohli sundat, což většina z nich také dělala, nicméně je měla jen lehce shrnuté pod bradou.

Experiment inicioval tým curyšských Lions. „Kontaktovali jsme Lakers dopředu a oni souhlasili, že budou na tom s námi spolupracovat. Momentálně i mezi kluby panuje velká solidarita," vysvětloval listu Blick týmový lékař ZSC Gery Büsser.

Podle něj je možné, aby hráči nastupovali s rouškami i v soutěžních zápasech, nicméně celá věc má podle něj jedno slabé místo.

„Podle mě je to celé realizovatelné, ale je tu jedna velká nevýhoda," poukazuje Büsser na fakt, že tím, jak se hráči potí, se zvlhčuje tkanina a znepříjemňuje jim dýchání. „Ale stálo to za pokus. Budeme však muset hledat jiná řešení," povzdechl si.

Tím není ani celoobličejový průhledný kryt, protože ten má otvory právě v oblasti úst. Další možností tak je oddělit jednotlivé hráče na střídačce vysokými plexiskly.

Reklama

Související témata: