Hlavní obsah

Trenér německých hokejistů Söderholm se před turnajem nakazil

Trenér německé hokejové reprezentace Toni Söderholm měl pozitivní test na koronavirus a nepovede tým na Německém poháru, jenž se bude hrát od čtvrtka do neděle v Krefeldu. Německý hokejový svaz uvedl, že dvaačtyřicetiletý finský kouč ještě nebyl v kontaktu s hráči, takže není ohroženo konání turnaje.

Foto: Profimedia.cz

Trenér německé hokejové reprezentace Toni Söderholm

Článek

"Tohle je rozhodně největší osobní zklamání, jaké jsem jako hráč nebo trenér zažil," uvedl Söderholm. Místo něj budou na střídačce mužstva trenér osmnáctky Steffen Ziesche a kouč Bremerhavenu Thomas Popiesch.

Vicemistr světa z roku 2007 Söderholm vedl národní tým naposledy loni právě na Německém poháru, další reprezentační akce poté odpadly kvůli koronavirové pandemii.

Tradiční přípravný turnaj se bude hrát poprvé od úvodního ročníku v roce 1978 jen se třemi účastníky, poté co start odřekly reprezentace Ruska, Slovenska, Švýcarska a Norska.

Vedle A týmu Německa se se na turnaji představí výběr složený z mladých a perspektivních domácích hráčů nazvaný Top Team Peking a jediný zahraniční účastník Lotyšsko.

Reklama

Související témata: