Hlavní obsah

V sobotní exhibici v Kladně ožije souhra Nového s Jágrem

Jedinečná příležitost vidět opět po téměř 23 letech v jedné útočné formaci legendárního kanonýra Milana Nového a nejproduktivnějšího Evropana v historii NHL Jaromíra Jágra se v sobotu naskytne hokejovým fanouškům v Kladně. U příležitosti oslav Nového šedesátin budou k vidění i další hvězdy a ožít by měla i kdysi velmi úspěšná souhra tria Otakar Vejvoda - Pavel Patera - Martin Procházka.

Foto: www.hc-kladno.cz

Milan Nový, oslavenec, který na konci srpna bude hrát opět po boku Jaromíra Jágra.

Článek

Jubileum nejlepšího střelce historie českého hokeje Nového sice připadá až na 23. září, ale aby se na exhibici mohli představit i hokejisté působící v zámoří, odehraje se zápas již na konci prázdnin. A vedle oslavence se má po dlouhé době postavit Jágr, nová akvizice Philadelphie. Naposledy spolu hráli v dresu Kladna v sezóně 1988/89. "Říkal, že mám jen stát před bránou. Prý mi tam bude připravovat jeden puk za druhým," těšil se již v polovině července Nový.

Kromě Jágra a dvojnásobného mistra světa Nového, který se celkem šestkrát radoval z titulu mistra Československa a jako jeden z prvních českých hráčů okusil oficiálně i prestižní NHL, se v duelu Hvězdy Kladno - Legendy České republiky představí i další velké postavy českého hokeje.

Kladenský výběr povedou trenéři Bohumil Prošek, František Pospíšil, František Kaberle starší a Václav Slánský, kteří budou mít k dispozici vedle Nového a Jágra kompletní "blue line" Vejvoda - Patera - Procházka, která v minulosti udivovala souhrou v dresu Kladna a AIK Stockholm. Podepsala se i pod titul mistrů světa v roce 1996 ve Vídni.

Trenéři Gut s Havlem

Z dalších známých jmen to budou Vladimír a Jaroslav Kamešové, Radek Gardoň, Miroslav Hořava starší, František Kaberle mladší, Václav Sýkora a Jiří Dudáček.

Legendy České republiky přivedou na led trenéři Karel Gut s Janem Havlem. V týmu se představí mimo jiné Petr Bříza, Jiří Bubla, Jiří Šlégr, Bedřich Ščerban, Jiří Hrdina, Pavel Richter, Vladimír Martinec, Jiří Šejba, Bohuslav Šťastný a David Moravec. V druhé polovině utkání oblékne český dres i jubilant Nový.

Bohatý program akce s názvem "Fandíme Kladnu - utkání hokejových legend" odstartuje v 16 hodin zápasem přípravek Kladna a Slaného. Začátek hlavního exhibičního duelu, který se bude hrát na 3x15 minut, je naplánován na 17:30. Před utkáním i po jeho skončení bude autogramiáda, přestávky zpestří krasobruslařky z Kraso Kladno.

Vstupenky na exhibici jsou stále k dispozici. "Zatím jsme prodali přes 3500 vstupenek, počítáme s návštěvou kolem 5000 fanoušků," uvedl Roman Chvoj, manažer Slaného a Nového kamarád, který pomohl zápas zorganizovat. Vstupenky za 70 až 150 korun jsou nadále k dostání na zimních stadionech i v předprodejích v Kladně a ve Slaném.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice