Hlavní obsah

Slovensko pod Vůjtkovým vedením vyhrálo Německý pohár

BRATISLAVA/MNICHOV

Vladimír Vůjtek si na střídačce slovenské hokejové reprezentace nemohl přát lepší premiéru. Slováci vyhráli Německý pohár, když turnajem prošli bez prohry. Postupně zdolali Spojené státy, domácí Německo a v neděli i Švýcarsko.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Hokejisté Slovenska slaví s trofejí pro vítěze Německého poháru.

Článek

Vůjtek měl před turnajem potíže s nominací, protože z různých důvodů se mu omluvilo až šestnáct hráčů. Mužstvo se mu podařilo doplnit mladíky, kteří nezklamali jeho důvěru a chtěli se na mezinárodním fóru předvést.

Slováci měli vyrovnanou dvojici brankářů Hamerlíka a Hudáčka, obranu vyztuženou zkušenými Graňákem a Mihálikem a v útoku se prosadili mladíci. Premiérové tři góly v národním mužstvu vstřelil útočník Miklík, kterému stejným počtem branek sekundoval zkušený Marcel Hossa. První gól v reprezentaci vstřelil mladý útočník Libor Hudáček ze Slovanu Bratislava.

Povedená premiéra na střídačce. Kouč Vladimír Vůjtek dovedl tým Slovenska k vítězství na Německém poháru.foto: ČTK/AP/Matthias Schrader

V posledním vystoupení prohrávali Slováci gólem Pestoniho z první dvacetiminutovky. V závěrečné třetině se jim ale podařil obrat, když v průběhu šesti minut vstřelili dvě branky a vítězství udrželi do konce. V závěrečné power play Švýcarů je podržel skvělými zákroky Hamerlík.

Slovensko - Švýcarsko 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 44. Marcel Hossa (J. Mikúš), 50. L. Hudáček (M. Hovorka, Michel Miklík) - 12. Pestoni (Chiesa). Vyloučení: 3:3 na 2 min, přesilovky a oslabení: 0:0, rozhodovali: Bauer, Jablukov - Hurtik, Iwert (všichni Něm.).
Slovensko: Hamerlík - Sersen, Graňák, Baranka, Starosta, V. Mihálik, Kudroč, P. Mikuš - Bartovič, Kukumberg, M. Bakoš - Tybor, J. Mikúš, Marcel Hossa - Michel Miklík, Bližňák, Marcel Haščák - L. Hudáček, Dej, Lušňák - M. Hovorka
Švýcarsko: Manzato (15. Berra) - Chiesa, Von Gunten, Ramholt, Grossmann, Loeffel, Wellinger - Bodenmann, Pestoni, Monnet - B. Plüss, A. Bykov, Sprunger - Rubin, Trachsler, Wieser - Walker, Berger, Brunner - Suri, Schnyder

Reklama

Související témata: