Hlavní obsah

Vůjtek pozval do slovenské reprezentace tři hráče z extraligy

Tři hráče z české extraligy zařadil trenér slovenské hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek do nominace na Rakouský pohár, který se uskuteční v závěru příštího týdne v Klagenfurtu. Pozvánku dostali obránce Michal Sersen a útočník Mario Bližňák ze Sparty a liberecký forvard Milan Bartovič.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Milan Bartovič je ve slovenské nominaci Vladimíra Vůjtka.

Článek

Slováci se budou v Rakousku snažit navázat na výhru z Německého poháru, prvního turnaje, na kterém reprezentaci vedl nový kouč Vůjtek. I proto český kouč udělal jen sedm změn.

"V Německu hráči potvrdili opodstatnění své nominace a hráli velmi dobře. Proto jsme se rozhodli dát většině z nich prostor i na dalším turnaji. Chtěli jsme ale vidět i hráče, kteří byli v listopadu zranění," řekl Vůjtek, který věří, že se mu ze současného kádru podaří vytvořit novou kostru národního týmu.

Převahu ve výběru mají hráči z Kontinentální ligy, pozvánku dostalo i sedm hokejistů ze slovenské extraligy. "To, co předvedli v Mnichově, bylo pozitivní. Dokázali, že jsou konkurenceschopní i na mezinárodní scéně. Proto dostali pozvánku i teď," uvedl Vůjtek, jehož svěřenci se v pátek 16. prosince utkají s Běloruskem a o den později je čeká zápas o konečné umístění proti Rakousku nebo Švýcarsku.

Nominace:
Brankáři: Ján Lašák (Chabarovsk/KHL), Rastislav Staňa (CSKA Moskva/KHL),
obránci: Marek Ďaloga (Zvolen), Ivan Baranka (Spartak Moskva/KHL), Dominik Graňák (Dynamo Moskva/KHL), Vladimír Mihálik (Lev Poprad/KHL), Tomáš Starosta (Chanty-Mansijsk/KHL), Richard Stehlík (Ufa/KHL), Michal Sersen (Sparta Praha/ČR), Kristián Kudroč (Ässät Pori/Fin.)
útočníci: Vladimír Dravecký, Marcel Haščák, Michel Miklík (všichni Košice), Patrik Lušňák (Skalica), Marcel Hossa, Štefan Ružička (oba Spartak Moskva/KHL), Radoslav Tybor (Dukla Trenčín), Martin Bakoš (Slovan Bratislava), Martin Cibák (Nižněkamsk/KHL), Juraj Mikúš (Lev Poprad/KHL), Branko Radivojevič (Mytišči/KHL), Mário Bližňák (Sparta Praha/ČR), Milan Bartovič (Liberec/ČR).

Reklama

Související témata: