Hlavní obsah

Tragická zpráva. Zámořský hokej přišel o velký talent

San Diego/Praha

Americkým hokejem otřásla velká tragédie. Poblíž San Diega přišli o život při dopravní nehodě manželé Jamie Huntley-Parková a její muž Ryan Park. Třiatřicetiletá žena byla ve světě zámořského sportu známou postavou. V roli rozhodčí se účastnila třech hokejových mistrovství světa žen. Byla také trenérkou týmu San Diego Angles. Ke smutné události došlo na dálnici poblíž hranic s Mexikem začátkem června. Viníkem nehody byl muž, který najel na rychlostní komunikaci do protisměru.

Foto: @usahockey, Twitter

Americká hokejová rozhodčí Jamie Huntley-Parková tragicky zahynula při dopravní nehodě. Archivní foto

Článek

Manželé Parkovi byli během tragédie ve výkonu služby, oba pracovali u policie jako detektivové. Na dálnici nedaleko kalifornského města San Diego se ve velké rychlosti čelně srazil jejich vůz s autem, které jelo v protisměru.

Třiatřicetiletá Parková byla úspěšnou hokejistkou, trenérkou a uznávanou rozhodčí. Účastnila se třech mistrovství světa v ledním hokeji žen v roli sudí. Pískat měla i na zimních olympijských hrách v Pekingu 2022 a na nadcházejícím světovém šampionátu.

„Jsme hluboce zarmouceni zprávou o smrti americké rozhodčí Jamie Huntley-Parkové, která byla zabita při dopravní nehodě. V srpnu měla pískat na ženském mistrovství světa," napsala na Twitter Mezinárodní federace ledního hokeje (IIHF).

Reklama

Související témata: