Hlavní obsah

Obránce Pyrochta bude hrát ve Finsku za Lappeenrantu

Hokejový obránce Filip Pyrochta bude hrát ve Finsku za tým SaiPa Lappeenranta. Čtyřiadvacetiletý bek na konci března oznámil, že odchází z extraligových Vítkovic do zahraničí. Finský klub ve čtvrtek potvrdil, že s odchovancem Třebíče podepsal roční smlouvu s opcí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Pyrochta odchází hrát hokej do Finska.

Článek

"Je to velký a dobře bruslící obránce, který se nebojí fyzické hry a je schopen hrát ve všech situacích. Věříme, že se u nás posune v kariéře," uvedl generální manažer SaiPy Jussi Markkanen.

Obránce s reprezentačními zkušenostmi se v Lappeenrantě potká s Dominikem Lakatošem, se kterým hrál i ve Vítkovicích, a dalším českým útočníkem Zdeňkem Sedlákem.

Pyrochta přišel do Vítkovic v lednu na hostování z Komety Brno a v polovině února se s ostravským celkem dohodl na smlouvě na příští sezonu. Následně ale využil klauzule umožňující mu odejít do zahraničí. Za Vítkovice odehrál 30 zápasů s bilancí dvou branek a osmi asistencí. V extralize působil také v Liberci, má za sebou i zámořské angažmá. V roce 2018 podepsal dvouletý kontrakt s Nashvillem, ale do NHL se neprosadil. Po roce v nižších soutěžích AHL a ECHL se vrátil do Česka.

Reklama

Související témata: