Hlavní obsah

Växjö - Sparta 2:1Sparta na úvod hokejové Ligy mistrů padla

Växjö

Hokejisté Sparty vstoupili do nové sezony Ligy mistrů porážkou, když v utkání skupiny A podlehli ve Växjö domácímu týmu 1:2. Švédský celek měl na své straně dvoubrankový náskok, Pražané se prosadili až v úplném závěru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán týmu Michal Řepík byl autorem jediného gólu hokejistů Sparty na ledě Växjö.

Článek

Svěřenci trenérů Josefa Jandače a Jaroslava Hlinky hráli jako první v početní výhodě, obránce Michal Moravčík ale neuspěl.

Hosté inkasovali v první i druhé třetině a pokaždé v oslabení. Skóre otevřel v polovině 16. minuty povedenou ranou z kruhu Olle Lycksell. Z podobné pozice zvýšil ve 24. minutě Julius Nättinen.

Lakers měli i další možnosti k navýšení náskoku, ale sparťany držel nad vodou výborně chytající Alexandr Salák. Dvě minuty před vypršením základní hrací doby šel z branky a Sparta sáhla k power play. Gól naděje ale přišel pozdě - až v čase 59:54 se prosadil útočník Michal Řepík.

Hokejová Liga mistrů - skupina A:
Växjö Lakers - HC Sparta Praha 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Lycksell (Koivisto, Holmberg), 24. Nättinen (J. Persson, R. Rosén) - 60. Řepík (R. Horák, Sobotka). Rozhodčí: Ch. Holm, M. Holm - Jonsson, Svensson (všichni Švéd.). Vyloučení: 3:7. Využití: 2:0. Diváci: 1218.
Sparta: Salák - Pavelka, Moravčík, Němeček, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Polášek, Jurčina - Řepík, R. Horák, Sobotka - Chlapík, D. Kaše, Thorell - M. Forman, Prymula, Buchtele - Doležal, Zikmund, Dvořáček - D. Vitouch. Trenéři: Jandač a J. Hlinka.

Reklama

Související témata: