Hlavní obsah

S Králem nefunguje český hokej, říká Hadamczik. O minulosti šéfa svazu slyšel už dávno

Za hodně smutnou záležitost označuje bývalý reprezentační kouč Alois Hadamczik působení Tomáše Krále v roli šéfa Českého hokeje. A to i bez ohledu na osobním spisem prokázanou spolupráci Krále s StB během vojenské prezenční služby koncem osmdesátých let. „Nebudu nikoho obviňovat ani soudit, i když o nějaké estébácké minulosti Tomáše Krále už jsem slyšel dávno, ale není mým stylem takové věci na někoho vytahovat,“ připouští trenér, s nímž na střídačce získaly reprezentační celky poslední medaili na MS (2012), ZOH (2006) i na šampionátu hráčů do 20 let (2005).

Foto: Petr Horník, Právo

Bývalý reprezentační kouč Alois Hadamczik.

Článek

„Samozřejmě čtu, co se objevuje o Královi v médiích, ale těžko se k tomu vyjadřovat. Můžu těm informacím věřit a nemusím, ale pokud tam zaznívají nějaké věci jako udávání, tak to rozhodně není v souladu s fair play, která by ke sportu měla jasně patřit. Ke mně se Tomáš choval vždy slušně, ale mám opravdu vážné výhrady k tomu, jak s ním nefunguje hokej v Česku," říká Hadamczik na adresu člověka, který stojí v čele hokeje v Česku už od roku 2008.

„Král už vede svaz hodně dlouhou dobu, abych mohl veřejně projevit názor, že jeho řízení českého hokeje je špatné. Poslední dobou se dělá hodně grafů, různě se šermuje čísly, ale sportovní úroveň děsivě upadá. Pořád se hledají nějaká alibi, zejména na svazu jsou účelově zaměstnávání lidi, kteří právě Královi vyhovují a kývají. Navíc mám neodbytný pocit, že jim chutnají peníze, které jen odčerpávají, a to celé je smutná záležitost," naznačuje Hadamczik.

Foto: Sport.cz

Předseda Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král.

Předseda svazu ztratil sebereflexi a není ani ochoten veřejně přijmout odlišný postoj k věcem. „Když jsem Královi už před lety nakreslil systém soutěží, který by oživil výchovu mládeže a zeštíhlil nabobtnalé soutěže, tak jen krčil rameny, že neví, kdo by mu pak podpořil svazový projekt Litoměřice i systém akademií," připomíná Hadamczik.

Jste ochotni tolerovat, aby v této době zastával vysokou funkci ve sportu člověk zapletený s StB?
ano
6,1 %
ne
81,2 %
je mi to jedno
12,7 %
Celkem hlasovalo 34764 čtenářů.

Reklama

Související témata: