Hlavní obsah

Česká republika - Německo 9:5Čeští hokejoví veteráni porazili Německo

České Budějovice

Čtrnáct branek a vítězství českých veteránů dnes viděli diváci v českobudějovické Budvar areně, kde se po dvanácti letech utkali bývalí úspěšní hokejisté České republiky a Německa. Největší zásluhu na výhře domácích 9:5 měl Jiří Zelenka, který se stejně jako Lorenz Funk zapsal mezi střelce třikrát. Oba dokázali skórovat dvakrát za jedno střídání.

Článek

Dva a půl tisíce diváků potěšilo hned deset bývalých hráčů Českých Budějovic, s kapitánským céčkem nastoupil stříbrný olympijský medailista ze Sarajeva Vladimír Caldr. Trenér Jan Havel měl k dispozici i olympijského vítěze z Nagana Františka Kučeru nebo světové šampiony Oldřicha Válka a Radka Bělohlava.

Německý dres oblékli také hráči s českými kořeny Jan Benda, Martin Ančička a Kamil Ťoupal, který si zahrál proti svému bratru Radkovi v barvách českého týmu.

České mužstvo předvádělo od začátku pěkné kombinace na jeden dotek a často se dostávalo do přečíslení. Hosté v závěru přidali na bojovnosti a snížili na přijatelný výsledek.

Hokejové utkání legend v Českých Budějovicích:
Česká republika - Německo 9:5 (5:0, 3:2, 1:3)
Branky: 3., 20. a 24. Zelenka, 11. Bednařík, 11. Žemlička, 13. R. Ťoupal, 26. F. Turek, 30. Kucharčík, 44. Bělohlav - 32., 41. a 42. Funk, 38. Oswald, 54. Abstreiter.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články