Hlavní obsah

Nulové Vítkovice. Finům stačily dvě trefy k výhře

Ostrava

Hokejovým Vítkovicím evidentně zvlhl střelecký prach. Doma se gólově neprosadili už proti Chomutovu v extralize (0:3), teď na to navázali v úvodním utkání v prvním kola play off Ligy mistrů proti finskému celku Tappara Tampere. Hostům tak stačilo dvakrát přesně zamířit, aby si k odvetě odvezli nadějnou výhru 2:0.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zklamaní hokejisté Vítkovic.

Článek

„Ve hře žádný rozdíl nebyl, v zakončení ale obrovský," litoval vítkovický kapitán Jiří Burger. Sám mohl ve třetí části minimálně snížit, když byl u pravé tyčky sám na střelu i dorážku. Ale nedal a jen tak podtrhl vítkovickou nemohoucnost. „V obou případech jsem trefil tyčku. Tohle měl být jednoznačně gól," líčil Burger.

Vítkovice držely s favorizovaným soupeřem krok celkem v pohodě. Hrály i sedm přesilových her. Jenomže když už se dostali do zakončení, finský gólman Mika Noronen jejich příležitosti s lehkostí likvidoval. „Ubráněná oslabení a výborný výkon brankáře byly klíčem k naší výhře. Ale nerodila se lehce. Domácí hráli dobře," složil Vítkovicím kompliment kouč Jussi Tapola.

„V brankáři to asi nebylo. Když to nepadá, tak to prostě nepadá. Musíme zabrat už na tréninku. I tam to občas docela vázne," popisoval Michael Vandas, který čekal, že ve hře obou týmů bude větší rozdíl minimálně v bruslení. „Přehrávali jsme je, chybí nám jenom ty góly. Čekal jsem, že to z jejich strany bude o dost rychlejší. Povídá se o finské lize, že se tam hodně bruslí, nevím, možná se šetřili," líčil slovenský útočník.

Zda tomu tak opravdu bylo, se Vítkovice přesvědčí za dva týdny v odvetě. „Kdybychom dnes hráli extraligový zápas, tak to v závěru otevřeme. Ale tohle je bitva o dvou dílech a stav nula dva je pořád hratelný. Proto jsme nebláznili," upozornil vítkovický kouč Jakub Petr. „Finové tolik šancí neměli, nekompromisně ale zakončovali. Věřím, že si šance vypracujeme i tam, jen se musíme do té doby naučit je proměňovat," pověděl Petr.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko dnes 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko