Hlavní obsah

Slováci nechtějí Vsetín v extralize

Aktualizováno

Hokejové kluby na Slovensku nemají zájem o rozšíření extraligy o zahraniční týmy. Vsetín, který o vstup usiloval prostřednictvím jednání s Piešťany, tím považuje za uzavřenou svoji snahu letos do slovenské nejvyšší soutěže vstoupit. Jednatel Daniel Tobola ale nezavrhl tuto možnost do budoucna. Nyní se budou Vsetínští místo toho soustředit na to, aby se alespoň o úroveň výše posunuli čistě sportovní cestou v tuzemsku.

Foto: hc-vsetin.cz

Hokejisté Vsetína nebudou hrát zahraniční soutěž. Kluby na Slovensku s tím nesouhlasily.

Článek

Ředitel slovenské extraligy Richard Lintner potvrdil, že zástupci klubů doporučili představenstvu společnosti Pro Hokej, která extraligu řídí, aby nepřijalo žádnou nabídku zahraničních účastníků týkající se příští sezony. "To znamená, že v příštím roce nebude v extralize hrát žádný zahraniční tým," uvedl Lintner pro web hokejportal.sk.

Šlo o kluby z Maďarska a Polska. Situace Vsetína však byla o něco složitější s ohledem na to, že šestinásobný český mistr, který v roce 2007 nedostal kvůli finančním problémům extraligovou licenci, s vedením slovenské soutěže přímou cestou oficiálně nejednal.

"My jsme od začátku jednali s Piešťany a tu situaci řešili jejich zástupci, nikoliv my přímou cestou. Na těch jednáních nás reprezentovali a pan Lintner o tom věděl," řekl ČTK jednatel vsetínského klubu Tobola.

Obě verze vzaly za své

Piešťany se v nedávno skončené sezóně zachránily mezi elitou až v baráži. Valaši by soutěž oficiálně nerozšířili, ale při odkoupení licence by Piešťany nahradili nebo by se s nimi spojili. Ve hře byly obě možnosti spolupráce obou stran, ty však vzaly za své. Alespoň prozatím.

"Rozhodnutí slovenských klubů (o nepřijetí žádné nabídky zahraničních účastníků) vnímáme jako definitivní. Bereme to jako uzavřenou záležitost, přestože jsme se snažili, aby to vyšlo. Ale kdo ví, můžeme o této variantě hovořit v průběhu sezony, na vše bude výhledově více času, tak uvidíme, co bude dál," prohlásil Tobola.

Současné stanovisko klubů je v kontrastu s informacemi, které měl Vsetín v nedávné minulosti, kdy podle Tobolova vyjádření kluby slovenské extraligy s variantou vsetínského vstupu do soutěže souhlasily. "V pátek měli nějaké další jednání, řešili to znovu a to rozhodnutí se podle všeho změnilo," vysvětlil Tobola.

Vsetín se tak nyní začne naplno připravovat na druhou českou ligu. A má smělé plány. "Chceme se každopádně posunout nahoru. I ta jednání se slovenskou stranou napomohla tomu, že jsme se posunuli zase o něco dál v jednáních s městem i partnery. Takže cíl je nyní jednoznačný - dosáhnout postupu sportovní cestou. Pak se uvidí," uzavřel Tobola.

Reklama

Související témata: