Hlavní obsah

Bližňák se v Lize mistrů uvedl vítězným gólem. Chtěli jsme ale tři body, mrzí libereckého útočníka

Liberec

Slovenský útočník Mário Bližňák zařídil hokejistům Liberce v zápase s norským klubem Lörenskog IF dvoubodový zisk do tabulky základní skupiny Ligy mistrů. Parádně se tak uvedl ve svém prvním ostrém soutěžním duelu v dresu Bílých Tygrů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mário Blížňák (vpravo) z Liberce a Jeff Jakaitis z Lörenskogu IK.

Článek

V létě jste přišel do Liberce z Plzně. Čeká vás zápisné za premiérový gól v novém působišti, navíc v Lize mistrů?

Jestli bude nějaký požadavek na zápisné, na to se musím zeptat pokladníka. Samozřejmě vstřelená branka těší a hlavní bylo vítězství 4:3 v prodloužení. Radim Šimek mi krásně nahrál na vítězný gól. Jsme rádi za dva body, ale měli jsme na dosah tři. Chyběly nám k tomu tři vteřiny v závěru řádné hrací doby. Ligu mistrů jsem předtím nikdy nehrál, jen European Trophy. Je to něco podobného, i když Liga mistrů bude víc prestižní. Vím, že Liberec loni uspěl a chceme to zopakovat i letos.

Jak vnímáte fakt, že z kádru Bílých Tygrů odešli před sezónou špičkoví útočníci Řepík, Bakoš, Vampola, Valský a doslova pár dní před startem evropské soutěže i Birner?

Je to pro nás velká ztráta. S nimi takříkajíc zmizelo hodně gólů. Ale nastává nová sezóna a nemůžeme se ohlížet, jaká byla ta minulá. Všechny týmy i hráči začínáme od nuly a každý musíme makat.

Našli jste si z úvodního zápasu s norským soupeřem nějaké ponaučení?

Diktovali jsme tempo hry, ale udělali jsme zbytečné tři chyby a z nich inkasovali tři góly. Dvakrát jsme kapitulovali pár vteřin před koncem třetiny, to by se nám stávat nemělo. Určitě si to rozebereme. Během zápasu s Lörenskogem jsme vymýšleli různé žabky a nahrávky místo střelby. Měli bychom hru zjednodušit a vyvarovat se i nedisciplinovanosti.

Jak se chystáte na páteční zápas s TPS Turku?

Jejich hru jsme ještě neanalyzovali, ale předpokládám, že to bude bruslařsky i herně silný tým. Přece jen to je finský celek a zápasy s nimi nejsou nikdy lehké. Musíme se připravit tak, abychom obstáli a mohli pomýšlet na postup ze skupiny, což je naším cílem.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články