Hlavní obsah

I nájezdy ukázaly na naši špatnou produktivitu, posteskl si liberecký trenér Pešán po prohře s TPS Turku

Liberec

Tři body ze dvou vystoupení na domácím ledě vytěžili hokejisté Liberce v dosavadním průběhu Ligy mistrů. V obou případech nestačila v liberecké Areně na určení vítěze řádná hrací doba. S norským Lörenskogem český šampión vyhrál 4:3 po prodloužení, s finským TPS Turku prohrál 1:2 až po samostatných nájezdech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Liberce Filip Pešán na střídačce.

Článek

„Odehráli jsme další bojovný zápas s výborným soupeřem, který byl herně organizovaný a vybavený hokejovými dovednostmi," shrnul bitvu liberecký trenér Filip Pešán. „Po první ne zrovna přesvědčivé první třetině jsme se dostali do hry. Byli jsme hladoví po vyrovnávacím gólu, což se nám povedlo," líčil kouč. Nakonec brali Bílí Tygři ale jen bod. „Naše produktivita je špatná, důkazem byly samostatné nájezdy," zmínil trenér penaltové rozuzlení ve prospěch finského celku.

Pešán si je vědom největších nedostatků i rezerv týmu. „Zatím není nikdo, kdo by zápas rozhodl na naši stranu," pojmenoval zřejmě největší slabinu. V Liberci už jen vzpomínají na loňská galapředstavení útočných opor Birnera, Řepíka, Bakoše i Vampoly při cestě za titulem. „Určitě nám chybějí jejich góly. Ale troufnu si tvrdit, že doba Michala Bulíře a dalších přijde. Musíme být trpěliví. Herní tvář nemáme špatnou. Jsme týmem bojovníků, mužstvo nevypustí jediný kotouč. Dáváme ale málo gólů, což je společným jmenovatelem od přípravných zápasů po Ligu mistrů," uvažoval Pešán. „Utkání často končí rozdílem jediné branky a jazýčkem na vahách bývá, jestli jsme schopní proměnit přesilovku pěti proti třem nebo čtyř proti třem, nebo nejsme," přemítal trenér českého mistra.

Jediný gól Liberce proti TPS Turku vstřelil obránce Tomáš Mojžíš, který přišel do severočeského týmu v průběhu minulé sezóny právě z tohoto finského klubu! Vyrovnal na 1:1 a vynutil si tak prodloužení. „Branka v takhle prestižním zápase potěší, ale větší radost bych měl z vítězství. Škoda, že můj gól nepomohl ke třem ani ke dvěma bodům. Celkově to byl kvalitní souboj, oba celky hrály dobře, i když se tam občas vyskytly individuální chyby. Gólů moc nepadalo, a tak tajenku musely rozluštit až samostatné nájezdy," líčil zkušený bek.

Liberec čekají 2. září a 6. září těžké odvety v Norsku a Finsku. Ve skupině je zatím pořadí: 1. Turku 5, 2. Liberec 3, 3. Lörenskog 1. „Věřím, že postoupíme," prohlásil Mojžíš s vědomím, že do další fáze Ligy mistrů půjdou první dva celky po odehrání všech zápasů ve skupině.

Reklama

Související témata:
  4 : 0 Kanada - Česko 4 : 0 přestávka Živě
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko zítra 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko