Hlavní obsah

Vítkovice - Krefeld 5:3Vítkovice a Pardubice si uchovaly naději na postup do play off Ligy mistrů

Aktualizováno

Hokejisté Vítkovic i Pardubic si díky dnešním domácím výhrám v závěrečných vystoupeních v základní skupině uchovali naději na postup do play off Ligy mistrů. Ostravané zdolali ve skupině E Krefeld 5:3 a k účasti vyřazovací části potřebují porážku svého dnešního soka v Oulu. Pardubice zvítězily ve skupině A nad Wolfsburgem 6:1 a do play off je posune prohra německého celku na ledě Frölundy.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Vítkovic oslavují gól proti Krefeldu.

Článek
Fotogalerie

Ostravanům zajistil vítězství nad Krefeldem výtečný nástup. O jejich osudu rozhodne sobotní závěrečný zápas skupiny mezi finským Oulu a bundesligovým celkem, který potřebuje k posunu před Dynamo vyhrát.

Vítkovice se na čtvrtý pokus dočkaly první výhry. Rozhodly o ní už v první desetiminutovce, když jejich převahu zužitkovali Kucsera, Kovář a Szturc. Domácí do poloviny zápasu diktovali tempo, ale soupeř ožil po Rosově trefě.

Krefeld v závěrečné třetině dotíral a dvakrát se přiblížil na kontakt. Na Vasiljevsův gól však bombou v dvojnásobné přesilovce odpověděl Sloboda. Němci v 58. minutě v přesilové hře ještě jednou snížili na nejtěsnější rozdíl, ale do prázdné branky pak z Kolouchovy hole v power play inkasovali popáté.

Pardubice si zastřílely

Pardubice potřebovaly k uchování naděje na postup získat tři body a za vítězstvím také směřovaly od začátku zápasu. V páté minutě se po pěkné akci trefil obránce Schaus. Wolfsburg, který první vzájemný zápas vyhrál 6:0, tentokrát tolik nebezpečný nebyl a ke gólu mu nepomohly ani tři přesilovky za sebou. Při Furchnerově největší šanci podržel domácí tým brankář Růžička.

Dynamo mělo zápas pevně v rukou a po dvou gólech ve druhé třetině vykročilo za cennou výhrou. Dvougólové vedení zařídil v 28. minutě po individuální akci Bárta a na rozdíl tří branek zvýšil deset vteřin před pauzou opět Schaus. Wolfsburg mohl zápas zdramatizovat na začátku třetí části, jenže Pfohl samostatný únik neproměnil.

Naopak v 46. minutě se poprvé v pardubickém dresu trefil Hodgman a za pět minut slavil pátý gól Rapáč. Ofenzivní představení pokračovalo a poprvé v zápase inkasoval také Růžička, kterého o čisté konto připravil střelou mezi betony Foucault.

Gólový účet uzavřel v 55. minutě svou druhou brankou Bárta. Dynamo bude nyní doufat v páteční výhru jistě postupujícího obhájce triumfu v Lize mistrů Frölundy nad Wolfsburgem.

Hokejová Liga mistrů - skupina E:
HC Vítkovice Steel - Krefeld Pinguine 5:3 (3:0, 0:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 2. Kucsera, 6. Kovář, 10. Szturc (Olesz, Kucsera), 50. Sloboda (Roman, Baranka), 60. Kolouch (Vandas) - 28. Rosa (Koziol), 45. Vasiljevs (Collins, Rosa), 58. Mancari (Klubertanz). Rozhodčí: Konc (SR), Šír - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. Diváci: 1826.
Vítkovice: Bartošák - Kovář, Baranka, Sloboda, Klok, Výtisk, Urbanec, Sedlák, Krenželok - Zdráhal, Roman, D. Květoň - Vandas, Kolouch, Kucsera - Olesz, Illéš, Szturc - Tomi, Balán, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.
1.Kärpät Oulu321007:28
2.Vítkovice Steel410127:104
3.Krefeld310025:73
HC Dynamo Pardubice - EHC Wolfsburg Grizzly Adams 6:1 (1:0, 2:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 5. Schaus (P. Sýkora, Rolinek), 28. Bárta (Tomášek), 40. Schaus (Rolinek, P. Sýkora), 46. Hodgman (Schaus, Ščotka), 51. Rapáč (T. Kaut), 55. Bárta - 53. Foucault (Aubin, Krupp). Rozhodčí: Hallin (Nor.), Hribik - Hynek, Ondráček. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 2085.
Pardubice: M. Růžička - Schaus, Ščotka, Leduc, L. Havlík, Rýgl, Ovčačík, Bokroš - P. Sýkora, Hodgman, Rolinek - Zadina, Nahodil, Hubáček - Bárta, Tomášek, Klimenta - Rapáč, T. Kaut, Mallet. Trenéři: Draisaitl a K. Beran.
1.Frölunda320109:67
2.Dynamo Pardubice4110211:145
3.Wolfsburg310028:83

Reklama

Související témata: