Hlavní obsah

Lev přispěl ke zlomení série porážek. Teď je důležité začít dobře i v extralize, přeje si plzeňský útočník

Hokejisté Plzně doma zdolali norský Stavanger 6:4 a postoupili do play off Ligy mistrů. Plzeňského útočníka Jakuba Lva kromě postupu potěšilo hlavně zlomení třízápasové série porážek před blížícím se startem extraligy a prolomení vlastní střelecké nemohoucnosti v soutěži.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Jakub Lev (uprostřed) slaví gól v zápase Ligy mistrů proti Stavangeru.

Článek

"Každá výhra potěší a bylo důležité, že jsme přerušili tu sérii tří porážek. Chtěli jsme za každou cenu konečně vyhrát. Teď je důležité začít dobře i v extralize. Kéž by nám začátek vyšel podobně jako loni," přál si pětadvacetiletý odchovanec Škody.

K udolání norského mistra Plzni pomohl povedený nástup do utkání. "Věděli jsme, že když jsme zkazili poslední dva zápasy, tak musíme dnes vyhrát, abychom postoupili. Šli jsme si za tím a pomohlo nám, že jsme dobře začali. Měli jsme potom stále nějaký gólový náskok a udrželi jsme ho, i když jsme nehráli úplně dobře do obrany," připustil Lev.

"Máme ještě několik dní čas to vychytat, aby to z naší strany v neděli při extraligové premiéře bylo už dobré," uvedl Lev po zápase, v němž šli Indiáni do vedení již po 18 vteřinách. "Zápas začal výborně pro nás, potom se to trochu přelilo na druhou stranu. Naštěstí jsme opět zabrali a zvládli jsme to," popsal Lev průběh souboje se Stavangerem.

Plzeň norského rivala porazila i ve druhém vzájemném měření sil ve skupině J. "Je tady větší hřiště než u nich v Norsku a měli jsme na všechno víc času. Nám to vyhovovalo a oni na to nebyli úplně tolik zvyklí," všiml si Lev.

Snad v tom budu pokračovat, přeje si Lev

Indiáni ve čtvrtečním utkání ukázali skvělou střeleckou produktivitu, na šest branek jim stačilo pouze 21 střel. "Jeden zápas to tam prostě napadá. Příště se může stát, že nás gólman vychytá a vyjde to soupeři. V hokeji se to střídá a já doufám, že budeme mít v sezóně víc zápasů, kdy to tam bude padat nám," komentoval střeleckou explozi Škody Lev.

Sám v první třetině zvýšil po krásné trefě do pravého horního rohu na 3:1. "Takhle to běžně moc neumím, protože teď jsem dlouho gól nedal. Jsem ale moc rád, že mi to tam konečně spadlo. Doufám, že jsem to nastartoval v tu správnou dobu před extraligou a budu v tom pokračovat," přál si Lev.

Vysoký útočník v létě putoval sestavou a vystřídal pozici centra i obou křídel. Nyní zakotvil na pravé straně třetího útoku.

"Je to na trenérech, kam mě postaví. Záleží, kde je zrovna díra. Samozřejmě někde se mi hraje líp, ale nechci to komentovat. Vždy se snažím podat maximální výkon," uvedl Lev ke svému postu v ofenzivě Plzně, kterou kvůli utkání v Lize mistrů čeká start v extralize až v neděli ve 2. kole doma s Třincem.

Reklama

Související témata: