Hlavní obsah

Pokazili jsme to, smutnil po debaklu Nitry exvítkovický Štefanka

Ostrava

V české extralize působil slovenský útočník Juraj Štefanka dohromady jedenáct let. V Česku vystřídal osm klubů a nastřílel 134 gólů, nejraději ale vzpomíná na život v Ostravě. Ve Vítkovicích odehrál s přestávkami pět sezón, v roce 2010 s nimi vybojoval stříbrné extraligové medaile. V úterý se na skok do Ostravy vrátil jakou soupeř. V prvním kole Ligy mistrů ale z Nitrou v Ostravar Aréně dobrý po porážce 0:7 dojem nezanechal.

Foto: Petr Kotala

Útočník Nitry Juraj Štefanka na Ostravu vzpomíná rád a velmi často.

Článek

Naději na postup do osmifinále je podle něj mizivá. „Jsem realista, je to ztracené. Vítkovičtí dobře jezdili, napadali, v podstatě nás k ničemu nepustili. Vyhráli zaslouženě, a pokud budou hrát za týden u nás alespoň z poloviny tak, jako doma, osm gólů jim nemůžeme dát," litoval Štefanka. „Vítkovicím utkání náramně vyšlo, my jsme naopak hráli hluboko pod naše možnosti. Nebylo to utkání, které by ukazovalo rozdíl mezi českou a slovenskou extraligou. I když kvalita je v Česku určitě větší," popisoval hokejista Nitry.

Do Ostravy se velmi těšil, o to více byl po debaklu zklamaný. „Pokazili jsme to. Ostrava byla dlouho mým druhým domovem a chtěl jsem tady něco ukázat, ale bohužel. Každý den není neděle," vykládal Štefanka, kterého po utkání utěšovali známí, které roky neviděl. „Potkal jsem tu hodně lidí, které jsem poznával - ochranku, časoměřiče, uklízečky - a potěšilo mě, že poznali i oni mě. I polovinu kabiny znám, i když ne se všemi jsem si tady zahrál," svěřoval se 40letý útočník.

Ačkoli větších úspěchů dosáhl až po odchodu z Vítkovic, na Ostravu nedá dopustit. „Vzpomínáme hodně často, máme s rodinou na Ostravu krásné vzpomínky a všude ji vychvaluji. A když někdo říká, že je tady špína, tak nesouhlasím, Je tady více smogu, to ano, ale město je to perfektní," řekl Štefanka, který se mistrovského titulu dočkal až při dvou následujících štacích po odchodu z Ostravy v roce 2012. Nejprve ve francouzském Rouenu, v minulé sezóně právě v rodné Nitře.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  6 : 0 Kanada - Česko 6 : 0 dohráno
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko
  2 : 4 Slovensko - Česko 2 : 4 dohráno
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Slovensko - Česko dnes 14 : 00
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko