Hlavní obsah

Byla to jen otázka času, tvrdil Forman o zosnování sparťanské pomsty

Oulu/Praha

V loňském ročníku Ligy mistrů s Kärpätem Oulu v osmifinálové fázi po vyrovnaných zápasech vypadli, o to větší měli teď hokejisté Sparty motivaci finskému sokovi všechno vrátit. Pražané sice loňskému finalistovi Champions League vstřelili ve dvou zápasech pouhé dva góly, i to jim ale na postup mezi šestnáctku nejlepších stačilo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mikael Ruohomaa z Oulu a Miroslav Forman ze Sparty.

Článek

Po týden staré domácí remíze 1:1 svěřenci Jiřího Kalouse věděli, že vstupenku do osmifinále jim zajistí jakákoliv výhra v Oulu. Na severu Finska však znovu dominovaly obrany obou týmů.

„Byly to zvláštní zápasy, oni hráli takový trošku divný hokej a my byli trpěliví a čekali. Věděli jsme, že můžeme vyhrát na jeden gól," vyprávěl po duelu v Oulu sparťanský útočník Miroslav Forman pro oficiální klubové stránky.

A právě jediný gól také odvetný zápas rozhodl. Za bezbrankového stavu totiž přišlo na řadu prodloužení ve třech hráčích v poli na každé straně, v jehož čtvrté minutě při přečíslení dvou na jednoho naservíroval Vrána puk Formanovi, jenž poslal Spartu do osmifinále.

„Na tyhle herní situace se hodně zaměřujeme i na tréninku. Havran (Vrána) to udělal naprosto skvěle, když mi hodil kotouč před gólmanem na brankoviště. Já se jen snažil natočit, abych mohl zakončovat, a dobře tam nastavit hokejku," popisoval Forman svůj vítězný zásah.

Šestadvacetiletý sparťanský odchovanec celou dobu věřil, že kýžený vítězný gól nakonec vstřelí jeho tým. „Protože jsme celý zápas hráli lépe než soupeř. Vzadu jsme je do žádných větších šancí nepouštěli, takže nervózní jsme v závěru nebyli, prostě jsme si věřili. Říkali jsme si, že je jen otázkou času, kdy to tam spadne, a musíme být trpěliví," tvrdil Forman, který zažil i loňské zápasy proti Oulu v Lize mistrů.

„Tehdy byli víc útoční, teď se snažili bránit a nepouštěli nás do tolika gólových šancí jako před rokem. Ale zase na druhou stranu nebyli tolik nebezpeční dopředu," všimnul si Forman, který se může se Spartou těšit na osmifinále Ligy mistrů proti Švédskému HV 71 Jönköping.

Reklama

Související témata: