Hlavní obsah

Česká radost v Lize mistrů! Sparta ve Švédsku excelovala, Vítkovice poslal do čtvrtfinále Tybor

Praha
Aktualizováno

Český hokej bude mít ve čtvrtfinále letošního ročníku Ligy mistrů dva týmy! Sparta sice v úvodním osmifinále podlehla doma Jönköpingu 2:4, v úterní odvetě na ledě HV 71 ale zářila a po vítězství 5:0 slaví postup. Mezi nejlepších osm mužstev soutěže pronikly i Vítkovice. Před týdnem v Liberci prohrály 0:1, před vlastním publikem ale zdolaly Bílé Tygry v základní hrací době 2:1. Následovalo tak prodloužení, které po 75 sekundách ukončil útočník Ostravanů Radoslav Tybor.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovický útočník Radoslav Tybor překonal v prodloužení libereckého brankáře Romana Willa a zařídil svému týmu postup do čtvrtfinále Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Vítkovice smazaly jednogólovou ztrátu s Libercem už po necelých šesti minutách, kdy při vlastním oslabení unikl Szturc a Willovi nedal šanci. Bílí Tygři toužili po vyrovnání, zejména v prostřední části hry si vypracovali několik slibných šancí, ale Dolejše nedokázali překonat.

Ve 45. minutě se navíc podruhé v utkání prosadil Szturc a v tu chvíli Vítkovice postupovaly. Jenže Severočeši v závěru zkusili hru bez brankáře a Bulíř z dorážky poslal duel do prodloužení. To trvalo přesně 75 vteřin. Ostravané nasadili do úterní bitvy i novou posilu Radoslava Tybora, jenž se stal hrdinou střetnutí. Slovenský forvard vypíchl kotouč Bulířovi a v samostatném úniku rozjásal téměř pět tisíc diváků v hledišti.

Vítkovičtí narazí ve čtvrtfinále na Fribourg, za které nastupuje Roman Červenka a Michal Birner, jenž v úterní odvetě s finským týmem KalPa Kuopio (3:2 po prodl.) vsítil druhý gól švýcarského celku.

Sparta šokovala Jönköping

Sparta musela v Jönköpingu dohánět dvoubrankovou ztrátu a začala slibně. Gólem do šatny jí zařídil vedení Pech. Velký šok pro fanoušky HV 71 pak přišel v polovině zápasu. V rozmezí 28. a 31. minuty totiž hosté třikrát udeřili (postupně se trefili Mikuš, Pech a Cingel) a vytvořili si tak rozhodující náskok.

Švédský celek se v závěrečné části snažil vynutit alespoň prodloužení, na Filipa Novotného v kleci ale nevyzrál ani jednou. Naopak účast v další fázi soutěže pojistil Pražanům v 58. minutě Kudrna.

Sparta, která v předchozích dvou ročnících Ligy mistrů skončila pokaždé v osmifinále, se o postup do semifinále střetne s Bernem.

Osmifinále play off Ligy mistrů, odvetné duely:
Vítkovice - Liberec 3:1 v prodl.
Branky: 6. a 45. Szturc, 62. Tybor - 59. Bulíř.
První zápas: 0:1, postupují Vítkovice.
HV 71 - Sparta 0:5
Branky: 20. a 31. Pech, 28. Mikuš, 31. Cingel, 58. Kudrna.
První zápas: 4:2, postupuje Sparta.
Ostatní osmifinále play off hokejové Ligy mistrů - 2. zápasy:
JYP Jyväskylä - Bern 3:3, první zápas 2:3, postupuje Bern
IFK Helsinky - Linköping 0:1, první zápas 1:1, postupuje Linköping
Växjö - SaiPa Lappeenranta 4:2 v prodl., první zápas 2:3, postupuje Växjö
Fribourg-Gottéron - KalPa Kuopio 3:2 v prodl. (za domácí Birner 1+0, Červenka 0+1), první zápas 1:1, postupuje Fribourg-Gottéron
Frölunda - Eisbären Berlín 4:1, první zápas 6:1, postupuje Frölunda
Osmifinálový program (6. a 13. prosince, pořadí zápasů bude určeno):
Vítkovice - Fribourg-Gottéron
Frölunda - Linköping
postupující Lugano/Curych - Växjö
Sparta Praha - Bern

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko