Hlavní obsah

Nekonečné nájezdy! Ve Švýcarsku se zapsali do historie mužského hokeje

Porrentruy/Praha

Švýcarské sedmitisícové městečko Porrentruy ležící jen pár kilometrů od francouzských hranic zažilo v neděli událost, která se vepsala do hokejové historie. Souboj domácího týmu Ajoie s Chaux-de-Fonds totiž v tamní druhé nejvyšší soutěži rozhodl až 46. samostatný nájezd, což je rekord v profesionálním mužském hokeji.

Rekordní nájezdy v druhé švýcarské lize

 
Článek

Domácí sice ještě na začátku třetí třetiny prohrávali 0:2, přesto dokázali 63 vteřin před koncem základní hrací doby srovnat. A protože pětiminutové prodloužení vítěze neručilo, šlo se na samostatné nájezdy. A ty si 2215 přítomných fanoušků užilo dosytosti.

Zatímco v prvních pěti sériích uspěli na každé straně dva hokejisté, pak následovalo hned dvanáct sérií, v nichž oba gólmani Wolf s Waeberem uzamkli své klece. Až v osmnácté rundě přiblížil domácím bod navíc Barbero, jenže Zubler hned vzápětí odpověděl.

A tak rozhodla až třiadvacátá série! Trenéři Ajoie vůbec poprvé ukázali na třiadvacetiletého útočníka Thibaulta Frossarda, který jim důvěru splatil perfektní forhendovou kličkou. A protože na druhé straně pak v 46. nájezdu neuspěl Huguenin, maratónský zážitek byl u konce.

Jak uvádí stránky Mezinárodní hokejové federace, v mužském profesionálním hokeji dosud držel rekord souboj Mnichova se Straubingem v německé první lize, kde v roce 2010 určil vítěze až 42. nájezd. Statistikám NHL v tomto ohledu zase vévodí zápas Floridy s Washingtonem z roku 2014 a 40 nájezdů.

Vůbec nejdelší sérii nájezdů ale drží utkání ženského hokeje v Německu. Memmingen v lednu tohoto roku udolal Bergkamen až díky 54. samostatnému nájezdu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články