Hlavní obsah

Hokejisty Sparty čeká druhý poločas v Lize mistrů. Švýcarům chtějí v Praze zatopit

Praha

Povzbudivá remíza 1:1. Takový výsledek si přivezli hokejisté Sparty ze Švýcarska. Ve čtvrtfinále Ligy mistrů remizovali s Bernem a do Prahy se vrátili s reálnou šancí na postup mezi nejlepší čtveřici, která bude bojovat o finále Champions Hockey League. Odveta se hraje 13. prosince od 18:30 hodin v pražské O2 areně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník a kapitán Sparty Praha Jaroslav Hlinka.

Článek

„Podle mě jsme odehráli super zápas. Bern je dobrý soupeř, ale my jsme se jim vyrovnali. Tým mají výborný, jsou druzí v lize. Hokej tu má tradici, chodí na ně hodně lidí, v minulé sezóně se stali mistry," zhodnotil soupeře na sparťanském webu brankář Tomáš Pöpperle.

Jediný gól vstřelil za hosty zkušený útočník Jaroslav Hlinka. Kapitán poslal Spartu do vedení, domácí za dvě minuty nato vyrovnali. Dalšího gólu se fanoušci nedočkali, na zápas jich přišlo 15 tisíc.

V Praze chtějí sparťané Švýcarům přitopit

„Bylo to utkání, které mělo perfektní atmosféru. Bylo to hodně náročné, ve velkém tempu a výsledek podle mě nejspíš odpovídá průběhu. Od začátku se vycházelo u obou týmů hodně z obrany, i výsledek tomu odpovídá," řekl pro server hcsparta.cz Hlinka.

"Takhle jsme to chtěli, s tím jsme sem jeli. Je to dobrý výsledek do odvety, všechno je otevřené. Chtěli jsme tu něco uhrát, ať se o to doma můžeme porvat," je natěšený a věří mužstvu Pöpperle.

Sparťané v extralize střídali lepší a horší časy, do toho museli myslet i na Ligu mistrů, ale v poslední době se jim daří. V úterý remíza v Bernu, předtím v sedmi zápasech nejvyšší české soutěže šest výher. „Pořád jsme samozřejmě teprve na půl cesty k postupu, ale jako výsledek prvního zápasu je to dobré," je si vědom stavu sparťanský kapitán. "Doma bude teplo. Oni jsou zvyklí na zimu, tak jim doma hezky přitopíme," dodal s veselou náladou Pöpperle.

Reklama

Související témata: