Hlavní obsah

Hororový náraz na mantinel a děsivá diagnóza! Co hokejistovi zachránilo život?

Praha

Zákrok, ze kterého se dělá mdlo. Rozjetý hokejista a nekontrolovaný náraz hlavou na mantinel. Minuty strachu co bude. Okamžitě do nemocnice. Podobný scénář poznal Anthony Calabrese, který hraje ECHL, což je hokejová liga v USA. Berle a nákrčník, to je v těchto dnech nutná výbava čtyřiadvacetiletého hokejisty.

Foto: Facebook: Anthony Calabrese

Anthony Calabrese, který hraje ECHL, zažil jeden z nejhorších okamžiků v životě. A to při sportu, který miluje.

Článek

Tyler Murovich z Atlanty Gladiators se do Calabreseho z Norfolk Admirals opřel dva metry před mantinelem. Zlomená záda, protržené plíce. Výsledek jednoho faulu, jednoho mžiku. Dlouhá cesta k zotavení, do konce sezóny se už nemusí objevit v sestavě. „Viděl jsem to video snad 200krát. Dívám se na to každý den. Nevím proč, ale dělá se mi špatně od žaludku. Přehrávám si to v hlavě znovu a znovu," citoval postiženého hráče server pilotonline.com.

Stále hlavu nahoře, jedno z nejdůležitějších pravidel v hokeji. Právě toto mu podle lékařů zachránilo život. „Hlava nahoře, to jsem slyšel odmala, doktoři mi pověděli, že tohle mi zachránilo život. Prý můžu být rád, že žiju, byl to zázrak," řekl Calabrese, který bude chvíli bez hokeje, ale bez trvalých následků, což je důležitější.

Když se vše stalo, rodina okamžitě nasedla do letadla a jela za Calabresem do nemocnice, spoluhráči se mu ozvali, podpořili ho. „Upřímně, nevíte, co čekat, když si váš syn málem zlomí vaz," nechal se slyšet jeho otec.

„V létě jsem přišel o dědečka, je to první člen rodiny, kterého jsem ztratil. Snažím se být pozitivní, jsem rád za každý den naživu, protože nikdy nevíte, co se stane. Existují dobré a špatné dny. Snažím se uvědomit, že mám štěstí, žiju a jsem pozitivní, to mi pomáhá," dodal Calabrese.

Murovich, který jeho současný stav zapříčinil, vyfasoval pokutu a dvanáct zápasů si nezahraje.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko