Hlavní obsah

Historický průlom, Sparta je v semifinále hokejové Ligy mistrů! Vítkovice končí

Aktualizováno

Hokejisté Sparty si jako první český tým v historii zahrají semifinále Ligy mistrů! Po remíze 1:1 s Bernem v úvodním čtvrtfinále play off zdolali Pražané svého soupeře v odvetě v O2 areně 4:1, gólově se na triumfu podíleli Juraj Mikuš, Miroslav Forman, Lukáš Pech a Petr Kumstát. Vítkovice se se soutěží loučí. Po domácí prohře 2:5 s Fribourgem, jehož dres oblékají i čeští legionáři Roman Červenka a Michal Birner, neuspěly ani ve druhém měření sil na ledě švýcarského celku (2:3).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťané Lukáš Pech (vlevo) a Juraj Mikuš oslavují gól na 3:1 v utkání proti Bernu.

Článek
Fotogalerie

Spartě podobně jako v neděli v extraligovém duelu s Libercem znovu vyšly přesilovky, vstřelila v nich dva góly. Jednou trefou a dvěma asistencemi se pod postup českého vicemistra podepsal navrátilec do sestavy Pech, výhru pečetil v závěrečné třetině Kumstát dokonce při vlastním oslabení.

Bern, aktuálně druhý tým švýcarské ligy, sice dokázal ve druhé třetině bleskově vyrovnat na 1:1, ale poté se prosazovali již jen domácí. V lednovém semifinále se Pražané utkají se švédským Växjo, druhou dvojici tvoří švýcarský Fribourg a Frölunda, další zástupce švédské Elitserien.

Semifinálové dvojice LM (10. a 17. ledna 2017):
Växjö - Sparta Praha
Fribourg-Gottéron - Frölunda

Ostravané se museli v odvetě ve Švýcarsku obejít bez hlavního trenéra Jakuba Petra, jenž dnes odletěl s juniorskou reprezentací do zámoří. Tým tak společně s Pavlem Trnkou vedl Vladimír Vůjtek starší.

Přestože poslední tým švýcarské ligy nechal při vědomí solidního třígólového náskoku z prvního zápasu odpočívat Romana Červenku, dokázal českého soupeře porazit i podruhé. Když Vítkovice prohrávaly v 25. minutě 1:3, bylo o postupujícím v podstatě jasno.

Hosté ale měli i trochu smůly, protože znovu spálili několik dobrých možností, dvakrát nastřelili tyčku a při vítězné Mauldinově brance si smolně posunul puk do vlastní branky obránce Výtisk. Asistenci u první trefy domácích si připsal i Birner.

Hokejová Liga mistrů - odvety čtvrtfinále:
Sparta - Bern 4:1
Branky: 31. J. Mikuš, 36. Forman, 38. Pech, 49. Kumstát - 32. Scherwey. První zápas 1:1, postoupila Sparta.
Fribourg - Vítkovice 3:2
Branky: 17. Bykov, 20. Rathgeb, 25. Mauldin - 17. Y. Stastny, 51. E. Němec. První zápas 5:2, postoupil Fribourg.
Växjö - Curych 3:2, první zápas 0:0, postoupilo Växjö
Linköping - Frölunda 2:5, první zápas 0:4, postoupila Frölunda.

Reklama

Související témata: