Hlavní obsah

Neskuteční fanoušci, liboval si Jarůšek po skalpu Rusů. Rybárovi předala cenu tenisová hvězda

Davos

Byla to premiéra jako hrom! Hradečtí hokejisté ve svém úvodním vystoupení na kvalitně obsazeném Spengler Cupu v Davosu zaskočili ruský Jekatěrinburg a mohli spolu s nadšenými fandy oslavit první výhru (4:3) na prestižním turnaji v historii.

Foto: Melanie Duchene, ČTK/AP

Hradecký útočník Richard Jarůšek se raduje na Spenglerově poháru z vítězného gólu proti Jekatěrinburgu.

Článek

Mountfield po čtyřiceti minutách prohrával s účastníkem Kontinentální ligy 2:3, v závěru střetnutí však překlopil výsledek na svoji stranu. Z dorážky nejprve srovnal Roman Kukumberg a v čase 55:56 dokonal obrat v přesilovce Richard Jarůšek.

"Chtěli jsme strašně moc vyhrát. Věřili jsme, že to ve třetí třetině můžeme otočit a šli jsme si za tím. Hodně důležitý byl vyrovnávací gól," řekl autor vítězné trefy pro oficiciální internetové stránky klubu.

Jekatěrinburg, v jehož sestavě nechyběli někdejší sparťané Jan Buchtele a Michal Čajkovský, měl v nohách náročný pondělní duel s Luganem (2:4), přes únavu však na ledě jasně ukázali svoji sílu. "Dobře bruslili, i kombinačně na tom byli dobře. Výbornej soupeř," ocenil Jarůšek výkon Avtomobilistu.

Hradecký celek během celého zápasu vydatně podporoval početný kotel příznivců. Do vysokohorského prostředí švýcarského Davosu vyjely dva autobusy fanoušků, další fandové pak přicestovali autem a svému týmu vytvořili ve Vaillant Areně takřka domácí prostředí.

"Fanouškům patří obrovské díky. Co předvádějí při domácích zápasech i na výjezdech je něco neskutečnýho. Hnali nás dopředu, byla tu parádní atmosféra. I to byl důvod, proč jsme zápas chtěli otočit, abychom si s nimi mohli užít oslavy," pochvaloval si 25letý útočník.

Hingisová předávala cenu

Nejlepším hráčem Mountfieldu byl po utkání vyhlášen Patrik Rybár. Slovenský brankář svůj tým několikrát podržel, celkově kryl 31 střel protivníka. Cenu mu po utkání předávala pětinásobná grandslamová šampiónka Martina Hingisová.

Hradečtí musejí rychle zrehabilitovat, už dnes od 15:05 se totiž o prvenství ve skupině A a s ním spojený přímý postup do semifinále utkají s Luganem. "Viděli jsme jejich zápas s Jekatěrinburgem. Musíme hrát minimálně stejně dobře jako proti Rusům, ne-li líp," tvrdí Jarůšek.

Porazí hradečtí hokejisté na Spengler Cupu i švýcarské Lugano?
Ano
50,7 %
Ne
49,3 %
Celkem hlasovalo 3010 čtenářů.

Reklama

Související témata: