Hlavní obsah

Slovenští hokejisté vyrovnali smutný rekord. Za scénu jako z bowlingu jsou navíc pro smích

Toronto/Praha

Pětigólová porážka s jedním z největších favoritů turnaje by zase takovou ostudou nebyla. Slovenští hokejisté do dvaceti let mohli v Torontu proti domácím Kanaďanům pouze překvapit, což se jim nakonec nepodařilo. Do historie juniorského šampionátu se však svěřenci trenéra Ernesta Bokroše přeci jen nechtěně zapsali. Na gólmana Connora Ingrama totiž za celý zápas vyslali jen šest střel, čímž vyrovnali šestnáct let starý rekord Bělorusů.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Kanadský útočník Michael McLeod překonává slovenského brankáře Adama Húsku.

Článek
Fotogalerie

„Zklamání. Je to velmi špatné číslo bez ohledu na to, jestli jsme hráli s Kanadou, nebo ne. Musíme se umět víc prosadit, tlačit se do brány a střílet. Někteří hráči se reprezentačního dresu zalekli víc, než by měli," říkal Bokroš po prohře 0:5 pro slovenskou agenturu TASR.

Jeho mužstvo přitom proti výběru Javorového listu dlouho drželo bezbrankový stav. Sice bylo pod soustavným tlakem, jenže ještě v 25. minutě se velký favorit duelu nemohl prosadit.

„Do zápasu jsme opravdu vstoupili dobře připravení, Kanaďani nás ničím nepřekvapili. Bohužel jsme ale dnes hráli jen v obraně, proto jsme nemohli příznivé skóre dlouhou udržet. Směrem dopředu jsme se neuměli prosadit. Slabá ofenziva je bohužel naše stará bolest," stěžoval si Bokroš na bezzubý útok.

„Kanada do nás celý zápas bušila, bylo to vyčerpávající. Musíme se zlepšit, být silnější na puku. Se šesti střelami nemůžeme pomýšlet na vítězství, což platí i o pěti inkasovaných gólech," tvrdil sebekriticky slovenský kapitán Erik Černák.

Ve třetí třetině už za stavu 0:5 navíc přišla scéna, kvůli které si teď fanoušci ze Slováků utahují. Obránce Martin Bodák se totiž snažil bodyčkem zastavit unikajícího soupeře, ten se mu ale na poslední chvíli vyhnul. Namísto něho tak Bodák poslal k ledu spoluhráče Radovana Bondru a vzápětí i Filipa Lešťana. „Když zkombinujete hokejový šampionát s bowlingem, dostanete toto," směje se jeden z fanoušků pohledu na tři Slováky ležící na ledě.

Od většího přídělu naše východní sousedy uchránil gólman Adam Húska, který si připsal 39 úspěšných zákroků. „Jsem s ním spokojený, udělal maximum. Až na jednoho hráče pracovala slušně i obrana s ohledem na to, pod jakým tlakem jsme byli," tvrdil Bokroš, jehož tým čeká už v noci na čtvrtek další náročný souboj proti Spojeným státům americkým.

„Kluky musíme povzbudit, je třeba myslet pozitivně a odrazit se od dobrých věcí, které jsme proti Kanadě měli. Samozřejmě je ale potřeba ukázat i na chyby. Jisté je, že se pokusíme být lepší," slibuje trenér.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko