Hlavní obsah

Hokejisty Znojma už nevede trenér Režnar, nahradil ho Šimíček

Novým trenérem hokejistů Znojma v mezinárodní lize EBEL se stal Roman Šimíček. Web Orlů uvedl, že dnes ráno vedení klubu rozhodlo o odvolání dosavadní trenérské dvojice Jiří Režnar, Jiří Žůrek. Ve funkcích naopak zůstali sportovní manažer Rostislav Dočekal a trenér brankářů Petr Hrachovina, kteří budou spolupracovat s novým koučem.

Foto: Sport.cz

Znojemští fandové. Ilustrační snímek.

Článek

Režnar vedl Znojmo tři a půl roku, po sezóně 2012/13 vystřídal na lavičce Martina Stloukala. Dvakrát dovedl tým do čtvrtfinále play off, letos Znojmo postoupilo až do finále, v němž podlehlo Salcburku 2:4 na zápasy.

V této sezóně EBEL patří moravskému klubu sedmé místo, na horní šestku ztrácí osm kol před koncem základní části tři body. Ve středu znojemské mužstvo zvítězilo na ledě poslední Lublaně 4:1, předtím však třikrát prohrálo.

Pětačtyřicetiletý bývalý útočník Šimíček je mistrem světa z roku 1999. Hrál za Vítkovice, Spartu a Trenčín, dvakrát vyhrál finskou ligu s Hämeenlinnou a v NHL má na kontě 63 utkání v dresech Pittsburghu a Minnesoty. Jako asistent trenéra se loni podílel na slovenském titulu v Košicích.

"Roman Šimíček prošel během své hokejové kariéry několika světovými ligami. Má tedy velké množství hokejových zkušeností a věříme, že je přenese i do tohoto trenérského angažmá," řekl Dočekal. "Zároveň věříme, že změna trenérů dodá týmu ten správný impulz i přes rozsáhlou marodku, s níž se momentálně potýkáme," dodal.

Reklama