Hlavní obsah

Sýkora: Kanada má vynikající přesilovky a s námi to jen potvrdila

Trenér Václav Sýkora spatřoval hlavní příčinu porážky Hradce Králové s Kanadou ve čtvrtfinálovém souboji hokejového Spenglerova poháru v příliš vysokém počtu vyloučených na straně jeho týmu. Celkově si však účast na turnaji pochvaloval, i kvůli příležitosti konfrontace hráčů s mezinárodním hokejem.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér Hradce Králové Václav Sýkora.

Článek

"Ta porážka je vysoká. Na Kanadu jsme se pečlivě připravovali, ale nevyšlo nám to v tom ohledu, že jsme se chtěli vyrovnat hře v oslabení. Kanada má vynikající přesilovky a v tom utkání to jedině potvrdila. Měli jsme příliš mnoho vyloučených a Kanada nám z pěti gólů dala tři právě v přesilovkách," konstatoval Sýkora.

Za stavu 0:2 viděl ještě určitou šanci na zvrat ve druhé třetině. "Zatímco ta první byla jednoznačná a byla tam série čtyř vyloučení, ve druhé třetině se hra vyrovnala a měli jsme přesilovky i my. Měli jsme tam i nějaké šance, ale nepovedlo se je využít a stáhnout náskok soupeře více než na 1:3. Hned v úvodu třetí třetiny jsme pak dostali čtvrtý gól opět v oslabení a bylo rozhodnuto," řekl Sýkora.

"Myslím, že hrálo svou roli i to, že jsme hráli třetí utkání během třetího dne, zatímco Kanada měla den před utkáním prostor na odpočinek. Vypadalo to také jinak, když jsme měli třeba hned to první utkání proti Jekatěrinburgu plno sil. A ten turnaj je celkově hodně vyrovnaný," přemítal nad příčinami prohry 1:5 Sýkora.

Metr sudích byl na turnaji z jeho pohledu hodně přísný. "Dost nás to překvapilo, protože jsme se ptali i místních funkcionářů, zda se takto píská i ve švýcarské lize, ale tvrdili, že ne. Rozhodčí tady nasadili přísný metr a lze říci, že se vylučovalo za každou maličkost. Ale možná i kvůli úbytku sil tam ty drobné fauly byly a rozhodčí je tady prostě trestali," přiznal Sýkora.

Sýkora: Výborná zkušenost i nastavení zrcadla

"Ten trend je na mezinárodní scéně i třeba na mistrovství světa přísný. A je fakt, že hlavně držení, hákování či sekání se hodně trestá, ale myslím, že tady to byl až extrém," řekl Sýkora.

Kvůli poslední porážce označil celkový dojem z vystoupení svých svěřenců v Davosu za rozpačitý. "Ale myslím, že jsme tady odehráli z těch tří dva velmi dobré zápasy, z nichž jsem měl velmi pozitivní dojmy. Hráli jsme aktivní hokej a podle ohlasů se náš hokej líbil. Doufáme, že jsme tady udělali natolik dobrý dojem, že by ta nabídka na účast v turnaji mohla zase přijít," prohlásil Sýkora.

Věří, že si Mountfield přenese hru ve vysokém tempu i do extraligy, až do ní v novém roce Východočeši zase naskočí. "Pro hráče to byla výborná zkušenost a trochu i nastavení zrcadla, srovnání extraligy a evropského hokeje. Pro nás to byla vítaná příležitost, aby to hráči zakusili na vlastní kůži," pochvaloval si Sýkora.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice