Hlavní obsah

Slováci vystřelili Spartě výhru ve Švédsku. O finalistovi Ligy mistrů se rozhodne v Praze

Praha

Vrchol Champions Hockey League je pro český hokej blíže. Sparta je krok od finále. V úterý vyhrála na ledě švédského Växjö Lakers 2:1. První zápas semifinále zvládla, teď je před ní pražská odveta, která se hraje v úterý 17. ledna od 18:30 v O2 areně. „Boj o finále Ligy mistrů, to se nestává každý den, proto moc věřím, že nás naši fanoušci přijdou podpořit v hojném počtu a poženou nás za postupem,“ citoval klubový server hcsparta.cz Andreje Kudrnu, který vstřelil ve Švédsku rozdílový gól.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Sparty Tomáš Pöpperle likviduje šanci Roberta Rosena z Växjö v úvodním semifinále Ligy mistrů.

Článek

Druhý tým tabulky švédské ligy čekal na Spartu, která je v tuto chvíli na šestém místě nejvyšší domácí soutěže. Po prvním kole švédsko-českého souboje má psychickou výhodu mužstvo z Prahy. Hráči věděli, že jde o hodně, proto také ostrý souboj... Nakonec vše lépe zvládli hosté.

„Myslím, že už od začátku to bylo hodně tvrdé. Šli jsme do toho po hlavě, jak my, tak oni. Bylo tam pár ostřejších soubojů, ale rozhodčí to trestal. Přesilovek jsme měli více než oni, je jen škoda, že se nám je nepodařilo proměnit," okomentoval zápas Kudrna, který utkání rozhodl už ve 13. minutě.

Už ve druhé minutě se trefil Martin Gernát, za pár minut ho následoval Kudrna. Dalšího gólu se fanoušci dočkali až v 55. minutě, když snížil Hennessy, ale tím gólové představení skončilo. Skóre se už nezměnilo a trefy dvou Slováků v českém mužstvu porazily švédského soupeře.

„Měli jsme trochu štěstí, že se nám podařilo hned dvakrát skórovat v první třetině. To nám asi hodně pomohlo k tomu, že jsme zápas dovedli do vítězného konce," přiznal Kudrna.

Boj o Finále Ligy mistrů, ale zároveň nevelký zájem fanoušků... Na zápas přišlo jen 1347 fanoušků. Na pražskou odvetu by měl být zájem vyšší, několikanásobně vyšší. Na čtvrtfinále s Bernem přišlo do O2 areny více než šest tisíc fanoušků. „Doufám, že přijde více lidí než tady. Bude to výborný zápas s kvalitním soupeřem a k vidění bude skvělý hokej," slibuje Kudrna.

Ve druhém semifinále porazila Frölunda v úterý Fribourg 5:1. Obě odvety se hrají 17. ledna - 18:30 Sparta Praha – Växjö Lakers, 20:15 Fribourg-Gottéron – Frölunda Indians.

Postoupí Sparta Praha do finále hokejové Ligy mistrů?
Ano
86,8 %
Ne
13,2 %
Celkem hlasovalo 1119 čtenářů.

Reklama

Související témata: