Hlavní obsah

Na starém zimáku chce Sparta dobýt Evropu! Nesmíme být přehnaně podělaní, velí Kalous

Göteborg

Během své cesty play off už vyřadili řadu zvučných týmů, nyní ale na hokejisty Sparty čeká patrně ten nejsilnější. Ve švédském Göteborgu se proti domácí Frölundě (od 19:05, vysílá Sport1, on-line reportáž na Sport.cz) pokusí stát se prvním českým mužstvem, které by Ligu mistrů vyhrálo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty (zleva) Juraj Mikuš, Lukáš Pech a Jaroslav Hlinka se radují. Budou mít důvod i dnes večer?

Článek

Sparta odletěla na finále Ligy mistrů

Respekt ze soupeře? Pochopitelně, vždyť Frölunda v posledních dvou letech vždy došla do finále Ligy mistrů a loni ji dokonce vyhrála. Strach ale sparťané z úřadujícího švédského mistra nemají. „Zcela určitě nás čeká nejtěžší soupeř, kterého jsme v sezóně potkali. Ale i my máme ohromnou sílu a cítím velkou šanci na výhru," tvrdil útočník Petr Vrána, který věří, že stihne vyléčit poraněná třísla, kvůli kterým nedokončil nedělní zápas s Chomutovem.

„Jenom mě mrzí, že nemůžeme hrát v Praze," posteskl si Vrána, že domácí prostředí má kvůli více získaným bodům v sezóně Ligy mistrů Frölunda. Hrát se ale nebude v moderní aréně Scandinavium, kde už probíhají přípravy na čtvrteční start Švédských hokejových her, nýbrž v padesát let starém zimáku Frölundaborg, který pojme jen šest tisíc fanoušků. Spartu bude na vyprodaném stadiónu povzbuzovat i okolo 350 fanoušků z Česka.

„Nesmíme být přehnaně nervózní a podělaní. Není na místě mít obavy, ověřili jsme si totiž, že proti silným a špičkovým týmům hrát umíme," připomínal trenér Jiří Kalous vyřazení Bernu, Oulu, HV 71 nebo Växjö.

Bez ohledu na výsledek finále si Sparta v Lize mistrů vydělala 2,8 miliónu korun, v případě dnešní výhry by zinkasovala další milión. „O to nám ale nejde. Hrát finále takové soutěže se vám může podařit jen jednou v kariéře. Prestiží se sice té fotbalové nevyrovná, i přesto by ale bylo celkové vítězství obrovským úspěchem. Pro nás i celý český hokej," uvědomuje si Vrána.

Vyhraje Sparta jako první český tým v historii hokejovou Ligu mistrů?
Ano
70,8 %
Ne
29,2 %
Celkem hlasovalo 16059 čtenářů.

Reklama

Související témata: