Hlavní obsah

Se Spartou letěl na Ligu mistrů i Lavi. Chci pohár, oslava by byla enormní, říká Štáfek

Göteborg

Ve fotbalovém prostředí se jeho jméno díky novému populárnímu seriálu Vyšehrad skloňuje v posledních dnech velmi často. Jenže herec Jakub Štáfek alias Julius „Lavi“ Lavický má kromě fotbalu vřelý vztah i k hokeji a jako kovaný sparťan vyrazil spolu s hokejisty pražského týmu stejným letadlem do Göteborgu, aby je podpořil ve finále Ligy mistrů proti Frölundě.

Foto: Jan Beneš

Herec Jakub Štáfek na letišti ve švédském Göteborgu.

Článek
Fotogalerie

Máte o hokeji stejně dobrý přehled jako o fotbale?

V dětství jsem na něj chodil možná ještě častěji. Fotbal si rád zahraju, ale musím uznat, že na dívání mě hokej asi baví víc. Na Spartu pořád chodím i na extraligu.

Máte s některými jejími hráči kamarádský vztah?

Potkali jsme se spolu už na jednom večírku po zápase. Navázal jsem s některými kontakt, asi to ale nejsou blízké vztahy. Ale je to fajn a já je obdivuju. Ti kluci jsou pro mě svým způsobem i vzorem.

Znamená to, že se někteří z nich můžou objevit v dalších dílech Vyšehradu?

(rozesměje se) To je předčasné, ale není to tak, že bych do Göteborgu jel kvůli čerpání inspirace pro Vyšehrad.. Já si jedu užít hokej a chci domů přivézt pohár! Jestli se to vydaří, ta oslava by asi mohla inspirovat.

Hlavně byste ji zažil se sparťanskými hokejisty přímo na palubě letadla...

No právě, to by bylo zábavný! Předpokládám, že by to byla enormní oslava. I časově by se to stihlo tak, že bychom v Praze byli relativně brzo a mohlo by se pokračovat dál. Ale druhý den od rána točím, takže to nesmím přehánět. Musím se soustředit na svůj výkon (směje se).

Jaký jste vlastně hokejový fanoušek? Vášnivý?

Dost vášnivý. Hodně nadávám a zápasy prožívám.

Sám si hokej chodíte zahrát?

Dlouho už jsem nehrál. Teď v zimě jsem si chtěl jít zahrát na rybník, jenže volno jsem měl až v posledních dnech, kdy šly teploty nahoru, a led roztává.

Cítíte, že vás nyní díky Vyšehradu poznává čím dál víc lidí?

Určitě jo. Hodně se mění cílová skupina, teď to jsou hlavně mladí lidi. Fotbal je fenomén, mají ho rádi vesměs všichni a je to vděčné téma. Všichni ho řeší.

A nevadí vám, když vás lidi zastavují s oslovením Lavi a ne Kubo?

Jak kdy. Dvanáct let na mě pořvávali Matěji (podle jména postavy ze seriálu Ulice). A ještě teď tak na mě občas pořvávají. Už ale začíná převládat ten Lavi.

Reklama

Související témata:
Jakub Štáfek