Hlavní obsah

Hokejistky USA kvůli sporu o peníze nezahájily přípravu na MS

New York

Americké hokejové reprezentantky ve středu nenastoupily do přípravy na mistrovství světa, na němž mají za týden obhajovat zlaté medaile. Stále se totiž nevyřešil jejich spor s národním svazem USA Hockey ohledně platových podmínek. Šampionát začne 31. března v Michiganu.

Foto: Profimedia.cz

Americké hokejistky (zleva) Alex Carpenterová, Meghan Dugganová a Brianna Deckerová s pohárem pro mistryně světa roku 2015.

Článek

Hráčky se měly sejít na tréninkovém kempu v Traverse City, v sobotu byl v plánu jejich přípravný zápas s Finskem. Z toho však podle vyjádření USA Hockey sešlo. Na počátku tohoto týdne spolu přitom obě strany jednaly a situace podle právního zástupce hráček vyhlížela optimisticky.

Hokejistkám se nelíbí, že mají smlouvy jen během olympijských sezón. Placeny jsou v tomto období půl roku měsíční mzdou 1100 dolarů (27 500 korun), ale reprezentantky požadují pokrytí nákladů i ve zbývajícím období, tedy během tří a půl let. Svaz naproti tomu tvrdí, že jeho úlohou je hráčky podpořit v přípravě na soutěže, ne je zaměstnat.

Američanky loni získaly titul mistryň světa už potřetí za sebou. Z posledních devíti turnajů mají sedm zlatých medailí.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články