Hlavní obsah

Skandál na Slovensku! Člen reprezentace publikoval fotografie s extremisty

Bratislava

Mladý obránce Samuel Fereta (18) byl nominován do širšího kádru slovenské hokejové reprezentace, která se připravuje na mistrovství světa. Slovenská média v této souvislosti upozornila, že Fereta publikoval na sociální síti množství fotografií s extremistickou a nacistickou tématikou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slovenští hokejisté na archivním snímku.

Článek
Fotogalerie

Po provalení skandálu Fereta zmíněné fotografie vymazal nebo zablokoval. Hokejista se k sympatiím ke krajní pravici nepřiznává a tvrdí, že šlo „mladickou nerozvážnost". „Bylo to dávno, v pubertálních časech, když jsem si myslel, že jsem frajer. Sdílel jsem to jen tak náhodou. Nemám k tomu žádný vztah, chodím na církevní školu. Tam by mi to asi nedovolili a ani by mě nevzali," řekl mladý hokejista. „K extrémní pravici se nevyjadřuji, nepřikláním," dodal Fereta.

Mladý obránce zdůraznil, že si moc cení příležitosti zúčastnit se přípravy slovenské reprezentace na mistrovství světa. „Na trénincích se seniory mám šanci se opět posunout," řekl.

Prezident Slovenského svazu ledního hokeje Martin Kohút ve svém stanovisku k případu prohlásil, že do jednotlivých nominací nezasahuje, nicméně zdůraznil, že považuje za "nemyslitelné, aby hokejový reprezentant popíral principy, zásady a hodnoty, na nichž stojí pilíře všech demokratických států, nejen Slovenska."

Reklama

Související témata:
Extremisté
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec