Hlavní obsah

Hokejisté Krakova obhájili titul v polské lize a jdou do LM

Hokejisté Cracovie Krakov s českým trenérem Rudolfem Roháčkem, obráncem Lukášem Zíbem a útočníky Petrem Kalusem a Petrem Šináglem obhájili titul v polské lize a v nadcházejícím ročníku si podruhé za sebou zahrají Ligu mistrů. Krakov v dnešním rozhodujícím sedmém finálovém utkání vyhrál v repríze loňského boje o titul na ledě GKS Tychy 2:1 v prodloužení.

Článek

Stejně jako loni si připsal vítěznou branku v rozhodujícím sedmém duelu Šinágl, který rozhodl v čase 60:45. Krakov získal titul podvanácté v historii.

V dresu poraženého finalisty bylo ještě větší české zastoupení. Kouč Jiří Šejba má v kádru brankáře Štefana Žigárdyho, zadáky Michaela Kolarze, Petra Kuboše a útočníky Jaroslava Kristka, Jana Semoráda a Josefa Vítka.

Poté co se kvalifikoval Krakov, má Liga mistrů jistých už 25 z 32 účastníků nadcházející sezony. Kompletní je pětice ze Švédska, odkud si vedle úřadujícího šampiona Ligy mistrů Frölundy a nejlepších týmů základní části Växjö a HV 71 zajistily účast díky postupu do semifinále ligy Brynäs a Malmö. Ve Finsku doplnili Tapparu Tampere a TPS Turku také účastníci boje o finále KalPa Kuopio, Jyväskylä a IFK Helsinky.

Ze Švýcarska se kvalifikovaly po Bernu a Curychu finalista play off Zug a semifinalista Davos. Z EBEL je známé také kompletní trio Vídeň, Salcburk a Klagenfurt. Po základní části české extraligy si zajistily účast Liberec a Třinec, z Německa Mnichov a Mannheim. Z Běloruska si účast vybojoval mistr Něman Grodno a jako šampion základní části britské EIHL také Cardiff. Již dříve bylo jasno startu vítěze Kontinentálního poháru Nottinghamu.

Reklama

Související témata: