Hlavní obsah

Jižní Korea přijede do Česka. Vyhraje hokejový turnaj v Hradci Králové?

Praha

Hokejová reprezentace Jižní Koreji bude hrát v Česku. Asijský tým se zúčastní turnaje v Hradci Králové, na kterém budou v srpnu hrát celkem čtyři mužstva. Mountfield Cup 2017 sehraje domácí klub, dále rival z Pardubic a Sparta Praha. Českou trojici od 2. do 8. srpna doplní zahraniční tým, Jižní Korea.

Foto: mountfieldhk.cz

Premiérový Mountfield Cup loni vyhráli hokejisté Hradce Králové. Kdo bude slavit v roce 2017?

Článek

„Všechno proběhlo na základě komunikace s Patrikem Martincem, který v Jižní Koreji působí. On byl za tým Koreje stěžejní koordinátor. Chtěli jsme sehnat někoho atraktivního, což se nám myslím nad očekávání podařilo. Korea bude zaprvé pořádat olympijské hry, kde bude ve skupině s naším národním týmem. Zadruhé fanoušci, kteří hokej sledují, jistě vědí, že se probojovala do elitní skupiny mistrovství světa," okomentoval dohodu s národním týmem z Asie pro mountfieldhk.cz ředitel turnaje Robert Horyna.

Derby Hradce Králové a Pardubic patří mezi nejsledovanější. V roce 2017 se poprvé střetnou už 6. srpna. Sparta zase patří mezi kluby, které vždy budí pozornost. Co může předvést zahraniční účastník, který bude pořádat v roce 2018 olympijské hry v Pchjongčchangu, navíc vůbec poprvé v historii postoupil do elitní skupiny mistrovství světa?

„Já si myslím, že budeme překvapeni. Kdo sledoval zápasy na mistrovství světa divize IA, určitě viděl, jakou sílu jejich tým má. Můj názor je ten, že má šanci turnaj vyhrát," dodal Horyna.

Loňský premiérový ročník vyhrál domácí tým, který porazil i dva účastníky KHL - Ufu a Omsk. Ruské kluby se nakonec měření sil na východě Čech v roce 2017 nezúčastní.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články