Hlavní obsah

Chomutov získal bývalého ranaře z NHL. Bude trenérem

Respekt. Jestliže vyjel na led, každý se měl na pozoru. Pokud se hokejista David Kočí dostal s někým do křížku, většinou létaly pěsti v kvapíkovém tempu. To bylo. Bývalý hráč NHL i Sparty už nenahání strach na ledě, už pár let cepuje nastupující generaci jako trenér. V současné době je v Chomutově, povede starší dorost. Stal se novou trenérskou tváří v tomto klubu.

Foto: Milan Malíček, Právo

David Kočí ještě v dresu Sparty, teď ho čeká trenérská výzva v Chomutově.

Článek

Žádný zarputilý výraz, který při zápasech naháněl někdy obavy. Kariéra na ledě je minulostí. Ve své hráčské kronice má vepsáno také 142 zápasů v NHL. Po návratu působil tři roky ve Spartě. Poslední zápas odehrál v sezóně 2013/2014. Přišla změna, trénoval sparťanskou mládež, nyní přechází do Chomutova, do týmu, kde první tým vede Vladimír Růžička, bývalý slávista.

„Mám vizi, jak bych chtěl trénovat, ale i tohle je týmová práce, takže jsem rád, že dělám s Radkem Šípem. Jde o zkušeného místního trenéra, který zdejší kluky zná. Chci, abychom pracovali jako tým a nebylo to jen o jednom člověku," řekl šestatřicetiletý kouč pro klubový web piratichomutov.cz.

Snem mnoha mladých hráčů je NHL. Pokud nad nimi stojí trenér, který má z této ligy zkušenosti, snaží se z něj dostat informace, jak a co by měli dělat, aby si mohli také zahrát v největším hokejovém divadle.

„To víte, že se mi to stalo. Na Spartě chodili kluci pro radu a diskutovat. Vždycky jsem rád, když můžu někomu pomoct a třeba ho i nasměrovat někam dál do reprezentace nebo na draft. Případně ho v některých věcech usměrnit nebo říct, co by mohl dělat lépe. Stalo se to a budu rád, když to bude pokračovat i v Chomutově," přiznal Kočí, kterého trénování baví.

„Člověk si něčím prošel a viděl, jak trénují ty největší hvězdy. Jsem rád, že tyhle věci můžu předávat dál."

Reklama

Související témata: