Hlavní obsah

Ve Fribourgu roste česká kolonie. Po Červenkovi s Birnerem přichází další reprezentant

Praha
Aktualizováno

Ve Fribourgu začíná růst početná česká kolonie. Po Romanu Červenkovi a Michalu Birnerovi, kteří v klubu působili už v uplynulé sezóně, přichází do kádru účastníka nejvyšší švýcarské hokejové soutěže další český reprezentační útočník. Roční smlouvu v něm podepsal Michal Řepík.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Český reprezentant Michal Řepík míří do švýcarského Fribourgu.

Článek

Řepík minulý ročník zahajoval v ruském Čeljabinsku, nejdříve si ale poranil rameno, do toho navíc onemocněl žloutenkou a s vedením Traktoru se dohodl na předčasném ukončení sezóny s tím, že v té následující se bude v ruském klubu znovu hlásit.

Sezónu dokončil v pražské Spartě, jenže návrat do Čeljabinsku se konat nebude. I proto, že se v týmu změnil generální manažer, jenž s Řepíkem nepočítal. Řepíkovou prioritou přesto zůstávalo zahraniční angažmá, ideálně v KHL. Nakonec si ale plácl s Fribourgem.

„Probíhala jednání, nejen s Traktorem, ale i s dalšími kluby. Zároveň jsme věděli o silném zájmu Fribourgu. Klub už potřeboval slyšet vyjádření, Michal si všechno zhodnotil a nabídku švýcarského klubu přijal," řekl pro hokej.cz hráčův agent Michal Sivek.

„Manažer Christian Dubé mě viděl na šampionátu, chtěl vědět, jaký jsem hráč. Jak se mi hokejově daří. Do Švýcarska není jednoduché se dostat, protože tam chodí hodně Kanaďanů. Každý tým má pro cizince čtyři místa, konkurence je veliká. Mám velkou radost, že se Fribourg ozval. Moc se tam těším. Hokej v NLA je hodně přímočarý a rychlý, to by mi mohlo vyhovovat," říká Řepík, v jehož rozhodování hrál i fakt, že se svou kanadskou manželkou Sylvou čekají narození prvního potomka.

Švýcarská nejvyšší soutěž není pro Řepíka novinkou, v sezóně 2014/15 oblékal dres Zugu, i když za něj odehrál jen sedm zápasů. Nyní se ve Fribourgu potká i s krajany Červenkou a Birnerem, s nímž nastupoval při společném angažmá v Liberci i národním týmu.

„Vždycky nám docela šlo. Dokážeme si vyhovět. uvidíme, jak rozhodne trenér, jestli budeme hrát všichni spolu. Fribourg má kvalitní kádr a po nepovedené minulé sezóně i ambice," připomíná účastník posledních dvou MS, že v Fribourg hrál letos ve Švýcarsku o záchranu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články