Hlavní obsah

Netradiční hokejová mise v Česku. Na Moravu dorazil čínský drak

Praha

Čínský hokejový drak přistál v Ostravě. Exotická výprava se přijela učit hokej do Vítkovic. Pět hokejistů, jeden trenér a dva členové výpravy z klubu Čičihar Dragon dorazili v pátek na sever Moravy. Zahraniční expedice, kterou čeká třítýdenní tréninkový kemp u extraligového mužstva.

Foto: hc-vitkovice.cz

Čínští hokejisté přiletěli do Vítkovic na tréninkový kemp.

Článek

„Je to pro nás obrovská zkušenost. Můžeme pozorovat a přímo na ledě se učit, jak vypadají tréninky, jak se pracuje na ledě, jaká cvičení se dělají, jak probíhají. Vše si zaznamenáváme a poté zpracujeme. Sledujeme každý detail," řekl pro hc-vitkovice.cz čínský trenér Zhou Yudi.

Nejde o první zkušenost s čínským hokejem. Navíc se Češi podívají na turnaj do Číny. Tam vyrazí v červenci vítkovičtí osmáci.

„Jde o pokračování prvních kontaktů, které jsme navázali před rokem. Čína zažívá v oblasti hokeje obrovský boom. Čínská vláda i čínští investoři pracují na tom, aby jejich hokej byl na vysoké úrovni, což směřují k zimním olympijským hrám, které v roce 2022 hostí Peking. Číčihar Dragon je několikanásobný mistr Číny a Ostravu a Vítkovice si vybral díky skvělému a špičkovému zázemí," vysvětlil zahraniční volbu výkonný ředitel klubu Petr Handl.

Čínská výprava je v Ostravě pár dní, ale nežije jen hokejem. Výlety za pamětihodnostmi kraje, konala se také tradiční česká kuchyně. „Pochvalovali si hodně i české pivo, byť v případě hráčů se jednalo výhradně jen o to nealkoholické," dodal Handl.

Reklama

Související témata: