Hlavní obsah

Havlát chystá velkou rozlučku! Přijedou Jágr, Eliáš, Voráček a další esa

Definitivní konec s exhibiční tečkou. Bývalý český hokejový reprezentant Martin Havlát uspořádá 9. srpna v Brně speciální zápas s charitativním podtextem. Pozvaní jsou i hráči, se kterými hrál, potkával je dlouhé roky v NHL. Jaromír Jágr, Patrik Eliáš, Jakub Voráček, Zdeno Chára, i ti mají dorazit. V rámci akce Martin Havlát a mistři dětem se utká výběr jeho spoluhráčů z NHL a reprezentace s týmem mistrovské Komety Brno.

Foto: Twitter

Martin Havlát na tréninku Komety Brno.

Článek

„Rád bych to pojal jako poslední možnost zahrát si s kluky, se kterými jsem něco prožil. Chtěl bych se o to podělit s fanoušky a spolu s Kometou se spojit pro dobrou věc," řekl šestatřicetiletý bývalý reprezentant pro stránky hc-kometa.cz.

V minulé sezóně Havlát ještě koketoval s myšlenkou, že by nastoupil za Kometu Brno, ale nakonec se tak nestalo. V únoru definitině skončil s profesionálním hokejem. V srpnu na nostalgii patrně nedojde.

„Myslím, že to budu brát jako srandu a dobrou věc. Chci si to celé hlavně užít. Kluci z Komety budou mít možnost hrát proti jménům z mého týmu, jaká se jim třeba už nemusí naskytnout. Někteří ještě hrají, jiní už končí, zdraví jim nedovolí pokračovat. Věřím, že v tomto zápase brusle ještě obují," řekl také Havlát, který odehrál 790 zápasů v NHL. Od roku 2000 hájil barvy Ottawy, Chicaga, Minnesoty, San Jose, New Jersey a St. Louis.

Právě v týmu Blues odehrál v listopadu 2015 své poslední utkání v kariéře. Působení v St. Louis po pouhých dvou zápasech vzdal kvůli přetrvávající bolesti třísel.

„Hokej mi chybí. Pořád bych chtěl hrát, ale moje tělo nechce. Je těžké to akceptovat, ale jak jsem řekl, po všech těch zraněních mám velké štěstí, že jsem schopen normálně fungovat," dodal Havlát, který v létě na stadiónu Komety Brno přidá ještě jeden zápas.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice