Hlavní obsah

Sparta - Korea 1:2 PPSparta podlehla Korejcům, Zlín vyhrál na ledě Slovanu Bratislava

Praha

Hokejisté pražské Sparty prohráli na úvod Mountfield Cupu s korejským reprezentačním týmem 1:2 v prodloužení, přestože od začátku utkání vedli. Zlín načal svou novou kapitolu vítězně, když ve svém prvním přípravném duelu uspěl na ledě bratislavského Slovanu po výsledku 6:4.

Článek

Pražané ve svém bývalém působišti v Tipsport Areně vedli od třetí minuty po gólu Petra Kumstáta. Silnější sestava proti úvodnímu vystoupení v přípravě na ledě v Liberci, kde Sparta vyhrála 4:3 v prodloužení, ale nedokázala přidat další trefy. Gólman Matt Dalton se překonával a výrazně přispěl k obratu.

"Kvalitní zápas. Korea postoupila do elitní skupiny, takže nejsou žádní nazdárci. Hráli skvělý hokej, utkání mělo náboj a tempo. Dobrý zápas, bohužel prodloužení už je loterie," hodnotí útočník Jiří Černoch, který byl vyhlášen nejlepším hráčem Sparty.

"První dvě třetiny jsme soupeře přestříleli. Je škoda, že jsme nepřidali další gól, šancí jsme měli víc než dost. Hodně je podržel gólman, který chytal výborně. Pak nás Korea ve třetí třetině začala tlačit. Asi měli více sil ke konci. Pořád jde o přípravu a jsme v tréninkovém cyklu, takže je co zlepšovat," dodává Černoch.

Zlín pod novým názvem Aukro Berani a výměně klubového vedení uspěl na ledě účastníka KHL, kde vedl po dvou třetinách už 5:2. Nakonec ustál i závěrečný nápor domácích.

"Pro nás to byl první zápas v nové sezóně, zatímco soupeř již pár zápasů odehrál. Dokázali jsme proměňovat šance a podržel nás brankář Kašík. Samozřejmě konečný výsledek potěší a hráčům muže zvednout sebevědomí. Soupeř má v kádru kvalitní hráče jako jsou Kašpar nebo Řepík," pochvaluje si trenér Robert Svoboda.

Přípravný hokejový zápas - Mountfield Cup v Tipsport Areně:
HC Sparta Praha - Korea 1:2 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)
Branky: 3. Kumstát - 42. Sin Hjong-jun, 63. Kim Ki-song.
Přípravný zápas:
Slovan Bratislava - Aukro Berani Zlín 4:6 (1:3, 1:2, 2:1)
Branky: 11. Buchtele, 24. Liška, 51. Řepík, 58. Kašpar - 5. Ondráček, 15. Řezníček, 19. Popelka, 30. Okál, 36. Kubiš, 60. Zagrapan.

Reklama

Související témata: