Hlavní obsah

Vydařená Havlátova rozlučka! V Brně válely hvězdy včetně Jágra, Čech se představil s maskou

Brno

Důstojnější a povedenější rozlučku si snad ani nemohl vysnít. Šestatřicetiletý hokejový útočník Martin Havlát dal ve středu večer před vyprodanou brněnskou arénou oficiální sbohem své aktivní kariéře a přítomna u toho na ledě byla řada hvězdných hráčů v čele s Jaromírem Jágrem, Patrikem Eliášem nebo fotbalovým brankářem Petrem Čechem. Havlátův tým v exhibičním charitativním utkání porazil mistrovskou Kometu 10:5.

Hokejová rozlučka Martina HavlátaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Kulisa byla skvělá. Lepší místo jsem nemohl pro rozlučku mít. Brno je hokejové město, to vím už hrozně dávno," pochvaloval si Havlát, který je sice místním odchovancem, ale nikdy za Kometu nenastoupil. Vynahradit si to chtěl ve druhé polovině uplynulé sezóny, avšak jeho chystaný comeback do extraligy nakonec zhatily zdravotní neduhy.

„Fantastickou cestu kluků za titulem jsem tak mohl sledovat pouze z hlediště. Zvládli to super, jen škoda, že jsem u toho nebyl," posteskl si trochu.

Havlát si na rozlučku do Brna pozval bývalé spoluhráče, s nimiž si nejvíc rozuměl na ledě i mimo něj. Dres jeho mužstva oblékli Jaromír Jágr, David Výborný, Patrik Eliáš, Ondřej Pavelec, Tomáš Hertl, Ondřej Palát, Michael Frolík, Martin Erat, Radko Gudas, Radim Vrbata, Zbyněk Michálek, Václav Prospal či Slovák Zdeno Chára.

Štěpánek jako trenér, Čech v brance s maskou

Na střídačku Havlátova týmu se pak jako trenéři postavili Petr Sýkora, Martin Ručinský, Marián Hossa i jeho otec František a tenista Radek Štěpánek

V první třetině se objevil v brance fotbalový gólman Arsenalu Petr Čech, který od brněnského týmu inkasoval čtyři branky. „Moc si vážím, že všichni dorazili," potěšilo Havláta, který se přes léto dvakrát týdně připravoval na ledě s Kometou. „Hlavně kvůli tomuto zápasu. Nechtěl jsem to kazit," usmál se Havlát, který k výhře svého týmu 10:5 přispěl závěrečným gólem.

Mistr světa z roku 2000, který má v NHL za sebou patnáct sezón, si ve svém posledním duelu zahrál po boku Patrika Eliáše, s nímž se potkal v jednom týmu na OH 2010 ve Vancouveru, MS 2011 na Slovensku, během výluky v NHL ve Znojmě či krátce i v New Jersey.

Eliáše Havlát inspiroval

„V Brně jsme naši spolupráci oživili. Byla to hrozně fajn akce," liboval si Eliáš, který už se také chystá hrát hokej jen rekreačně a při slavnostním nástupu na led bezprostředně před zápasem byl viditelně naměkko. Spojit svoji rozlučku s Havlátovou ovšem nechtěl. „Tohle byl Martinův večer v jeho městě a před jeho fandy. Je to pro mě ale inspirace, možná něco podobného uspořádám příští rok," uvažoval.

Havlátovi tleskali v hledišti i dcery Nikolka s Terezkou, otec Miloslav, který vhodil symbolicky úvodní buly, a máma Hana. „Taťka byl naměkko," prozradil Havlát mladší. Rodině se nyní chce věnovat víc než v minulosti. „Jsem teď doma až moc. Proto jsem ale tolik roků na ledě dřel, abych si teď mohl trochu užívat," naplánoval si.

Hokejová exhibice - rozlučka útočníka Martina Havláta v Brně:
Martin Havlát Team - HC Kometa Brno 10:5 (3:4, 5:1, 2:0)
Branky: 3. a 11. Blatný, 35. a 52. Hertl, 18. Palát, 23. Jágr, 31. Varaďa, 32. Výborný, 39. Eliáš, 58. Havlát - 11. a 20. Dočekal, 13. a 17. Vincour, 39. F. Král.
Havlát Team: Čech (21. Pavelec, 41. Mrázek) - M. Židlický, Chára, Gudas, Kempný, Z. Michálek, Zbořil - Havlát, Výborný, Eliáš - Jágr, Palát, Prospal - Vrbata, M. Erat, Blatný - Varaďa, Hertl, Michael Frolík. Trenéři: F. Hossa, Marián Hossa, P. Sýkora, Ručinský, R. Štěpánek.
Brno: Čiliak (30. Vejmelka) - O. Němec, J. Krejčík, F. Král, Gulaši, Bartejs, Malec, Štencel, Mikyska - Vincour, J. Hruška, T. Svoboda - R. Zohorna, V. Němec, Zaťovič - H. Zohorna, Nahodil, Dočekal - Havránek, Nečas. Trenéři: Zábranský, Pokorný a Haken.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Slovensko - Česko zítra 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko zítra 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko