Hlavní obsah

Růžička hattrickem sestřelil Orly z Mannheimu. Byli jsme na ně skvěle nachystaní, vysvětloval

Třinec

Německý Mannheim v úvodním utkání Ligy mistrů vyhrál na ledě švédského HV71 4:1, na Třinec si ale nepřišel. Střelecky se neprosadil vůbec, naopak třikrát inkasoval z hole Martina Růžičky. Třinec má po páteční výhře nad dánským Esbjergem dvě výhry a patří mu první příčka skupiny D. „Jsme teprve na začátku, a ještě nás další čtyři zápasy, z toho tři venku, čekají. Ale chceme postoupit a za tím si v dalších zápasech půjdeme,“ krotil euforii třinecký střelec.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Šimon Hrubec a Tomáš Linhart z Třince po skončení zápasu.

Článek
Fotogalerie

V obou úvodních utkáních základní skupiny Ligy mistrů jste dal gól. Mannheimu dokonce všechny tři. To vypadá na slušnou formu na začátek sezóny.

Dal jsem v létě tréninku fakt hodně a stejně tak se teď snažím ze sebe každý zápas vydat maximum. A zatím to vychází. Uvidím, jak to půjde dál.

Každý váš gól byl jiný. První v pěti proti pěti, druhý v oslabení, třetí v přesilovce. Byl jste k neuhlídání?

Vláďa (Vladimír Roth) mi to výborně dal, byli jsme domluvení, že pokud vyhrajeme v oslabení buly, tak mi to hodí a vyšlo to výborně. Ty další dva jsem dával vlastně do prázdné branky po výborných přihrávkách. Nejprve Jirky Polanského a pak Tomáše Marcinka.

Německý Mannheim v prvním utkání vyhrál na ledě HV71 4:1, bylo to varování tenhle tým nepodcenit?

Věděli jsme, jak hrají a že budou hodně nebezpeční. Byli jsme na jejich hru skvěle nachystaní, a proto nás ničím nepřekvapili. Možná ten výsledek vypadá docela jednoznačně, ale bylo to hodně těžké utkání.

V dresu Mannheimu nastoupilo několik borců, kteří toho mají poměrně dost odehráno v NHL. Byla to pro vás větší motivace je porazit?

Tím, že jsme i takto nabitý tým dokázali porazit, jsme ukázali, že máme sílu, protože výsledek proti dánskému mistrovi toho asi moc neukázal.

Hrajete v prvním útoku s Tomášem Marcinkem a Danielem Rákosem, což jsou více fyzicky než technicky vybavení hokejisté. Ale vypadá to, že vám to klape.

Oba jsou výborní a musím to zaklepat, protože nám to pravdu funguje. Nicméně není třeba radovat předčasně, protože stále je co zlepšovat.

Cílem v Lize mistrů je postup ze skupiny, po dvou utkáních jste bez porážky, takže jste spokojení?

Jsme teprve na začátku a ještě nás další čtyři zápasy, z toho tři venku čekají. Ale chceme postoupit a za tím si v dalších zápasech půjdeme.

Ligu mistrů jste ještě nehrál a byl jste na ni zvědavý. Tak jak se vám líbí?

Musím říct, že v tom prvním utkání jsem od dánského Esbjergu čekal trošičku více. Ale je pravda, že my jsme hráli výborně a do ničeho jsme je nepustili. Dneska to byl pravý opak. Německý tým hrál výborně a byl to opravdu těžký zápas. Hráli takový silovější hokej a i proto to byl výborný zápas.

Přípravu jste odehráli na tři lajny. Projevuje se to nyní nějak?

Někdy to bylo opravdu těžké hrát na tři formace. Teď ale máme i díky tomu více síly a je to znát.

Reklama

Související témata: