Hlavní obsah

Hrubec začal sezónu skvěle. Dýchá mi na záda nejlepší gólman, nemám prostor na chybu, vysvětloval formu

Třinec

Hned v druhém utkání sezóny udržel třinecký brankář Šimon Hrubec čisté konto. Díky jeho příspěvku a tří gólů Martina Růžičky porazili Oceláři německý Adler Mannheim 3:0 a po dvou kolech vévodí skupině D hokejové Ligy mistrů. Skvělý start budou hájit ve středu 31. srpna v Německu a o dva dny později na ledě dánského Esbjergu. „Jsme nadšeni, že se nám povedlo uhájit domácí prostředí, ale nic rozhodnutého není. Máme skupinu dobře rozehranou, nicméně nás čekají další čtyři zápasy,“ upozornil Hrubec.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Šimon Hrubec a Tomáš Linhart z Třince po skončení zápasu.

Článek

Který zápas byl z pohledu brankáře těžší? Proti Esbjergu, který jste porazili vysoko 9:1, nebo proti Mannheimu, kdy jste musel být neustále ve střehu?

Každý měl svoje. Ten proti Dánům byl těžší na koncentraci, ale klukům to tam napadalo, dali spoustu branek. Takže když to blbě řeknu, i kdyby mi tam něco propadlo, nic by se nedělo. S Mannheimem to bylo 1:0, 2:0, každý branka je mohla nakopnout, to bylo nebezpečné. Fyzicky byl ten druhý zápas určitě náročnější. Možná je i vidět, že jsem červený jak naše dresy.

Ukázali hokejisté německého týmu důraz, jak se od týmu plného Kanaďanů čekalo?

Určitě ano. Byli důrazní, měli hodně střel, v našem obranném pásmu byli hodně silní. I přestože jsme hráli výborně, musel jsem hodně bruslit, a to ubírá síly.

V německém týmu bylo plno německých reprezentantů a borců se zkušenostmi z NHL. Bylo to nějak znát?

Já to ani nevěděl a možná to bylo dobře. Ale popravdě ani bych to nijak nepoznal, i v extralize spousta kvalitních hokejistů, co byli v NHL, nebo těch, kteří by tam mohli hrát. Co jsem si ale užil bylo, že jsem mohl chytat proti Dennisi Endrasovi. Má obrovské zkušenosti z německé reprezentace i mistrovství světa. Po zápase jsem mu to i řekl.

Bylo složité se během dvou dnů připravit na tak dva odlišné týmy a styly hokeje?

Máme zmáknutou videoanalýzu a věděli jsme, že to budou jiné zápasy. Je ale skvělé, že jsme po té vysoké výhře nad Esbjergem nastavili hlavy do neutrálu. Že jsme nebyli nijak namyšlení a měli jsme do těžkého utkání s Mannheimem dobře nastavené hlavy.

V prvních dvou duelech jste dostal jediný gól. Svědčí to o pevné obraně, nebo vaší skvělé formě?

Chtěl bych kluky hodně pochválit, protože spoustu střel zblokovali, padali do nich. Po druhé třetině jsme měli proti Mannheimu snad jedenáct zablokovaných střel, což svědčí o obětavosti týmu. Útočníci se dobře vracejí dozadu a celá obranná hra je kompaktní. Mám z toho skvělý pocit.

Sezónu jste začal jako jednička, je to pro vás důležité?

Moc si vážím té důvěry. Vím, že mi Hamas (Peter Hamerlík) dýchá na záda, každý trénink i zápas. Nemám prostor na chybu. Ale člověk se zlepšuje, jen když trénuje s nejlepšími. V extralize není lepší gólman než Hamas. Jsem rád, že na mě tlačí ten nejlepší.

Nyní vás čekají odvety venku. Budou těžší?

Slyšel jsem při zápase, že nějaký výjezd fanoušků se koná, tak se tam nebudeme cítit tak sami. Určitě s námi pojede dost lidí a podpoří nás. Těším se na to. Teď jsme měli výhodu domácího prostředí my, v dalších zápasech se to otočí. Je to pro všechny stejné.

Před dvěma týdny jste se oženil. Změnilo se něco ve vašem životě?

Vůbec ne, všechno je při starém. Žádná změna, je to jen o tom, že moje žena se teď jmenuje stejně jako já, za což jsem nesmírně rád.

Reklama

Související témata: