Hlavní obsah

Česko - Kanada 5:0Inline hokejisté získali na MS bronz

Nanking

Čeští inline hokejisté porazili v sobotním utkání o 3. místo na mistrovství světa organizace FIRS v čínském Nankingu Kanadu vysoko 5:0 a získali potřinácté za sebou medaili. Šampióni z minulých dvou světových šampionátů od roku 2005 vybojovali pět zlatých, tři stříbrné a pět bronzových medailí.

Článek

Svěřenci trenéra Martina Mecery v pátek přišli o naději na zlatý hattrick po semifinálové porážce s Itálií 2:3, ale v boji o bronz vedli už ve čtvrté minutě 2:0. Během 34 vteřin se trefili Loskot a Bernad.

Zatímco brankář Brabec zůstával neprůstřelný, ve 22. minutě zvýšil Fiala a v polovině druhé dvacetiminutovky využil přesilovou hru Jakub Cik. V závěru ještě dovršil výsledek znovu Fiala.

"Pocity jsou dobré, vyhráli jsme. Chtěli jsme medaili, sice je bronzová, ale je to medaile. Bylo jich do teď dvanáct v řadě a nechtěli jsme být ten tým, který to přeruší. Kanadu jsme vůbec k ničemu nepustili. Byl to od všech týmový výkon, Braba (Brabec) to zavřel a s nulou se vyhrává," řekl český útočník Marek Loskot oficiálním stránkám České asociace inline hokeje.

V ženském turnaji Češky proti Kanadě v utkání o 3. místo neuspěly a prohrály 1:3. Mistryně světa z roku 2015 stejně jako loni v italském Asiagu skončily bez medaile.

MS v inline hokeji organizace FIRS v Nankingu (Čína)
Muži:
Finále:
Itálie - Francie 2:3 (0:1).
O 3. místo:
Česko - Kanada 5:0 (2:0)
Branky: 22. a 39. Fiala, 4. Loskot, 4. Bernad, 31. J. Cik.
Ženy:
Finále:
Španělsko - USA 0:1 (0:0).
O 3. místo:
Česko - Kanada 1:3 (1:0)
Branky: 7. Kaplanová - 21. Shirleyová, 31. Baldinová, 36. Powerová.

Reklama

Související témata: